Loading...
Overzicht

Waarom stilte deugd doet en hoe je ervan kan genieten

Leestijd mins

Deel deze post

Er zijn heel wat mensen die moeilijk alleen kunnen zijn of altijd de tv of radio aanzetten om aanwezigheid te stimuleren. We zijn zo gewend aan lawaai om ons heen waardoor we steeds vaker stilte vermijden. Het is nochtans wel belangrijk om stilte te waarderen.

Voordelen

Wanneer we te vaak worden blootgesteld aan lawaai wordt ons brein aangetast en krijgen we meer stress. Enkele uren stilte brengt onze hersenen tot rust. Het is wel belangrijk dat je dan ook niet geprikkeld wordt door iets anders zoals bijvoorbeeld je smartphone. Zonder externe stimulansen zal je brein zich op zichzelf focussen. Je kan zo nieuwe ideeën ontwikkelen, je concentratie verbeteren of zelfs je creativiteit verder ontwikkelen. Dit betekent uiteraard niet dat je nooit naar muziek mag luisteren. Pas de 60-60 regel toe. Ga nooit over de 60% van het maximale volume en luister maximaal 60 minuten per dag naar muziek.

Stilte waarderen

Als je stilte wilt leren waarderen, doe je dit best op een plek waar je je goed thuis voelt. In je woonkamer, op het terras… Ga comfortabel zitten en concentreer je op één punt. Let op zachte geluiden in huis of je tuin. Geleidelijk aan komt je geest vrij en kan je je concentreren op je gedachten. Laat ze ronddwalen en zoek verbanden. Je komt zo terecht in een status die dicht bij meditatie aanleunt en zeer ontspannend is voor je geest. Wil je de rest van het gezin ook overtuigen? Begin met kleine dingen zoals de radio af en toe uit zetten of ontbijten in stilte.

Ontdek meer

La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier