Loading...
Overzicht

Waarom stilte deugd doet en hoe je ervan kan genieten

Leestijd mins

Deel deze post

Er zijn heel wat mensen die moeilijk alleen kunnen zijn of altijd de tv of radio aanzetten om aanwezigheid te stimuleren. We zijn zo gewend aan lawaai om ons heen waardoor we steeds vaker stilte vermijden. Het is nochtans wel belangrijk om stilte te waarderen.

Voordelen

Wanneer we te vaak worden blootgesteld aan lawaai wordt ons brein aangetast en krijgen we meer stress. Enkele uren stilte brengt onze hersenen tot rust. Het is wel belangrijk dat je dan ook niet geprikkeld wordt door iets anders zoals bijvoorbeeld je smartphone. Zonder externe stimulansen zal je brein zich op zichzelf focussen. Je kan zo nieuwe ideeën ontwikkelen, je concentratie verbeteren of zelfs je creativiteit verder ontwikkelen. Dit betekent uiteraard niet dat je nooit naar muziek mag luisteren. Pas de 60-60 regel toe. Ga nooit over de 60% van het maximale volume en luister maximaal 60 minuten per dag naar muziek.

Stilte waarderen

Als je stilte wilt leren waarderen, doe je dit best op een plek waar je je goed thuis voelt. In je woonkamer, op het terras… Ga comfortabel zitten en concentreer je op één punt. Let op zachte geluiden in huis of je tuin. Geleidelijk aan komt je geest vrij en kan je je concentreren op je gedachten. Laat ze ronddwalen en zoek verbanden. Je komt zo terecht in een status die dicht bij meditatie aanleunt en zeer ontspannend is voor je geest. Wil je de rest van het gezin ook overtuigen? Begin met kleine dingen zoals de radio af en toe uit zetten of ontbijten in stilte.

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer
5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier