Loading...
Overzicht

Waarom stilte deugd doet en hoe je ervan kan genieten

Leestijd mins

Deel deze post

Er zijn heel wat mensen die moeilijk alleen kunnen zijn of altijd de tv of radio aanzetten om aanwezigheid te stimuleren. We zijn zo gewend aan lawaai om ons heen waardoor we steeds vaker stilte vermijden. Het is nochtans wel belangrijk om stilte te waarderen.

Voordelen

Wanneer we te vaak worden blootgesteld aan lawaai wordt ons brein aangetast en krijgen we meer stress. Enkele uren stilte brengt onze hersenen tot rust. Het is wel belangrijk dat je dan ook niet geprikkeld wordt door iets anders zoals bijvoorbeeld je smartphone. Zonder externe stimulansen zal je brein zich op zichzelf focussen. Je kan zo nieuwe ideeën ontwikkelen, je concentratie verbeteren of zelfs je creativiteit verder ontwikkelen. Dit betekent uiteraard niet dat je nooit naar muziek mag luisteren. Pas de 60-60 regel toe. Ga nooit over de 60% van het maximale volume en luister maximaal 60 minuten per dag naar muziek.

Stilte waarderen

Als je stilte wilt leren waarderen, doe je dit best op een plek waar je je goed thuis voelt. In je woonkamer, op het terras… Ga comfortabel zitten en concentreer je op één punt. Let op zachte geluiden in huis of je tuin. Geleidelijk aan komt je geest vrij en kan je je concentreren op je gedachten. Laat ze ronddwalen en zoek verbanden. Je komt zo terecht in een status die dicht bij meditatie aanleunt en zeer ontspannend is voor je geest. Wil je de rest van het gezin ook overtuigen? Begin met kleine dingen zoals de radio af en toe uit zetten of ontbijten in stilte.

Ontdek meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer
Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier