Loading...
Overzicht

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Leestijd mins

Deel deze post

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Dagdromen werkt ontspannend

Als we even wegdromen, schakelt ons brein over naar automatische piloot. Dat wilt niet zeggen dat het inactief wordt. In tegenstelling tot de dromen in onze slaap, kunnen we onze dagdromen wel richting geven. Dat vermogen helpt ons om even te ontsnappen aan de realiteit en even weg te dromen naar een denkbeeldige wereld. We gaan op verkenning in een ander, ongelooflijk leven, waar het onmogelijke mogelijk wordt. De staat waarin we ons bevinden als we dagdromen is vergelijkbaar met een soort hypnose en helpt ons om te ontspannen. Let wel op dat je niet te vaak wegdroomt rond de avond! Als je blijft dagdromen, val je minder snel in slaap wanneer je echt naar bed gaat.

Dagdromen ontwikkelt je creativiteit

Tijdens het dagdromen komen concrete en abstracte ideeën in je gedachten samen. Je krijgt ook makkelijk toegang tot oude herinneringen en sommige kunnen zelfs in je hoofd blijven hangen. Andere zaken kunnen wel eens het antwoord bieden op een vraag waarmee je al een tijdje zat. Deze hersenactiviteiten helpen je brein om connecties te maken en ideeën te verbinden. Zo ontstaan er oplossingen waaraan je eerder misschien niet had gedacht.

Dagdromen helpt je om je doelen te bereiken

Door te dagdromen over iets dat je graag wilt bereiken, kan je een doel concreter en beter bereikbaar maken. Het is bewezen dat, wanneer je je inbeeldt dat je een bepaald doel hebt bereikt, dit ook effectief helpt om te slagen. Tot slot helpt dagdromen ook onze angsten te onderscheiden waardoor we er beter mee kunnen omgaan en ze niet langer een obstakel vormen.

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier