Loading...
Overzicht

6 tips om thuis energie te besparen

Leestijd mins

Deel deze post

Onze dagelijkse gewoontes kunnen onbewust ons energieverbruik aanzienlijk de hoogte in jagen. Het licht aanlaten wanneer je een ruimte verlaat, de oplader van je smartphone in het stopcontact laten zitten… Er zijn heel wat kleine dingen die we kunnen veranderen waardoor we milieuvriendelijker en zuiniger kunnen leven.

Wassen op lagere temperatuur

We hebben de gewoonte om onze wasmachine in te stellen op een te hoge temperatuur. Zolang er geen hardnekkige vlekken of sterk bezwete stukken in je kledingstuk zijn, is wassen op 30° eigenlijk meer dan genoeg! Daarnaast worden de vezels van je kledij op lagere temperaturen minder beschadigd en gaat je kledij dus langer mee!

Gordijnen en luiken dicht

Onze radiatoren zijn de grootste energieverslinders in huis. Door de rolluiken of gordijnen te sluiten, blijft de warmte binnen. Daarnaast wordt het ook meteen gezelliger!

Neem een douche

Soms is het moeilijk om te weerstaan aan een heerlijk, warm bad. Zeker wanneer de winter in het land is. Wist je dat het waterverbruik van 1 bad overeenkomt met ongeveer 4 tot 5 douchebeurten? Dan is de keuze snel gemaakt, toch? Uiteraard kan je nog steeds af en toe genieten van een bad, maar probeer dit gewoon wat minder vaak te doen!

Waakstand

De waakstand van onze toestellen is handig, maar zorgt wel voor onzichtbaar energieverbruik. Het is beter dat je toestellen helemaal afzet of zelfs de stekker uittrekt zodat de lampjes niet branden. Wanneer de lampjes branden, verbruikt het toestel energie!

Verouderde toestellen

Toestellen die ouder zijn, minder goed onderhouden werden of niet langer optimaal werken, verbruiken meer energie dan nodig. Hoe kom je nu precies te weten of jij zo’n toestel hebt? Haal een verbruiksmeter in de dichtstbijzijnde elektrozaak en test jouw toestellen!

Gebruik efficiënter de vaatwasser

Verspil geen water door je vuile vaat af te spoelen voor je die in de vaatwasser plaatst! Het enige dat jij hoeft te doen is de etensresten verwijderen! Organiseer de vaat in de vaatwasser zodat je de ruimte optimaal gebruikt. Stel het spaarprogramma in als de vaat niet al te vuil is.

Ontdek meer

Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer
Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier