Loading...
Overzicht

6 tips om thuis energie te besparen

Leestijd mins

Deel deze post

Onze dagelijkse gewoontes kunnen onbewust ons energieverbruik aanzienlijk de hoogte in jagen. Het licht aanlaten wanneer je een ruimte verlaat, de oplader van je smartphone in het stopcontact laten zitten… Er zijn heel wat kleine dingen die we kunnen veranderen waardoor we milieuvriendelijker en zuiniger kunnen leven.

Wassen op lagere temperatuur

We hebben de gewoonte om onze wasmachine in te stellen op een te hoge temperatuur. Zolang er geen hardnekkige vlekken of sterk bezwete stukken in je kledingstuk zijn, is wassen op 30° eigenlijk meer dan genoeg! Daarnaast worden de vezels van je kledij op lagere temperaturen minder beschadigd en gaat je kledij dus langer mee!

Gordijnen en luiken dicht

Onze radiatoren zijn de grootste energieverslinders in huis. Door de rolluiken of gordijnen te sluiten, blijft de warmte binnen. Daarnaast wordt het ook meteen gezelliger!

Neem een douche

Soms is het moeilijk om te weerstaan aan een heerlijk, warm bad. Zeker wanneer de winter in het land is. Wist je dat het waterverbruik van 1 bad overeenkomt met ongeveer 4 tot 5 douchebeurten? Dan is de keuze snel gemaakt, toch? Uiteraard kan je nog steeds af en toe genieten van een bad, maar probeer dit gewoon wat minder vaak te doen!

Waakstand

De waakstand van onze toestellen is handig, maar zorgt wel voor onzichtbaar energieverbruik. Het is beter dat je toestellen helemaal afzet of zelfs de stekker uittrekt zodat de lampjes niet branden. Wanneer de lampjes branden, verbruikt het toestel energie!

Verouderde toestellen

Toestellen die ouder zijn, minder goed onderhouden werden of niet langer optimaal werken, verbruiken meer energie dan nodig. Hoe kom je nu precies te weten of jij zo’n toestel hebt? Haal een verbruiksmeter in de dichtstbijzijnde elektrozaak en test jouw toestellen!

Gebruik efficiënter de vaatwasser

Verspil geen water door je vuile vaat af te spoelen voor je die in de vaatwasser plaatst! Het enige dat jij hoeft te doen is de etensresten verwijderen! Organiseer de vaat in de vaatwasser zodat je de ruimte optimaal gebruikt. Stel het spaarprogramma in als de vaat niet al te vuil is.

Ontdek meer

5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer
Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier