Loading...
Overzicht

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Leestijd mins

Deel deze post

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Dekbed of sprei

Weg met fletse dekbedden en ouderwetse spreien! Kies voor een dekbed of sprei in een vrolijke kleur en een mooie stof. Zo maken ze meteen deel uit van de decoratie van je slaapkamer. Niet veel tijd om je bed volledig te maken in de ochtend? Zorg ervoor dat je dekbed goed ligt en je krijgt meteen een ordelijk resultaat!

Alleen de essentie

Maak je slaapkamer vrij van alles wat er niet nodig is. Het enige dat je er echt nodig hebt zijn een bed, een nachtkastje en een nachtlampje. Maak je slaapkamer een ordelijke, rustgevende ruimte zonder rommelige kledingkasten en rondslingerende spullen.

Weg met schermen

We hebben bijna allemaal de neiging om nog even door sociale media te scrollen wanneer we naar bed gaan, maar eigenlijk is dit niet zo’n goed idee. Je zet beter je elektronische toestellen volledig uit wanneer je gaat slapen. Op die manier hebben ze geen invloed op de kwaliteit van je slaap. Als je je smartphone gebruikt als wekker, kan je terug overschakelen naar een klassieker alternatief. Het is ook de perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar een leuk vintage model.

Breng de natuur naar binnen

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout om een rustgevende omgeving te creëren. Gebruik je creativiteit en maak bijvoorbeeld van een houten blok een nachttafeltje. Daarnaast kan een boeket of plant je kamer meteen opfleuren.

Denk aan het licht

Kies in je slaapkamer voor warm, zacht en gedimd licht. Zo krijg je meteen een gezellige, warme sfeer. Voorzie ook dikke gordijnen die het licht tegen kunnen houden.

Slaap zacht!

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier