Loading...
Overzicht

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Leestijd mins

Deel deze post

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Een speciale ochtend

Vergeet die snooze-stand op je wekker. Je kan wel wat langer blijven liggen, maar achteraf moet je je vaak toch haasten en bezorg je jezelf al meteen stress. Maak er een gewoonte van om op te staan zodra je wekker gaat en meer tijd te nemen voor je dagelijkse routine. Je zal merken dat je ontspannen naar het werk vertrekt.

Dagelijkse fysieke inspanningen

Je hoeft niet meteen elke ochtend naar de fitness te gaan, maar het is wel belangrijk dat je elke dag beweegt. De rest van de dag breng je namelijk vaak al zittend door. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om ‘s middags even een luchtje te scheppen of vervang je bureaustoel af en toe door een swiss ball.

Ga even offline

Leg na een lange werkdag je telefoon en laptop even aan de kant en plan een activiteit die helemaal niets met technologie te maken heeft. Koken, een gezelschapsspel, een boek lezen… Er zijn gigantisch veel mogelijkheden!

Lichte avondmaaltijden

Voor een vlotte spijsvertering eet je best minstens 2 uur voor je gaat slapen. Let op dat je niet voor een vettige, zware maaltijd kiest. Zorg voor een evenwichtige maaltijd op basis van koolhydraten zoals pasta, rijst of peulvruchten.

Omring je met positiviteit

Zoek het gezelschap op van mensen die optimistisch en vrolijk zijn. Doe een praatje met een collega die altijd wel iets grappigs te vertellen heeft, ga een hapje eten met een vriendin of haal even koffie bij die barista die altijd vrolijk is. Hun vrolijkheid en ingesteldheid zijn besmettelijk en maken jouw dag meteen wat beter.

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier