Loading...
Overzicht

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Leestijd mins

Deel deze post

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Een speciale ochtend

Vergeet die snooze-stand op je wekker. Je kan wel wat langer blijven liggen, maar achteraf moet je je vaak toch haasten en bezorg je jezelf al meteen stress. Maak er een gewoonte van om op te staan zodra je wekker gaat en meer tijd te nemen voor je dagelijkse routine. Je zal merken dat je ontspannen naar het werk vertrekt.

Dagelijkse fysieke inspanningen

Je hoeft niet meteen elke ochtend naar de fitness te gaan, maar het is wel belangrijk dat je elke dag beweegt. De rest van de dag breng je namelijk vaak al zittend door. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om ‘s middags even een luchtje te scheppen of vervang je bureaustoel af en toe door een swiss ball.

Ga even offline

Leg na een lange werkdag je telefoon en laptop even aan de kant en plan een activiteit die helemaal niets met technologie te maken heeft. Koken, een gezelschapsspel, een boek lezen… Er zijn gigantisch veel mogelijkheden!

Lichte avondmaaltijden

Voor een vlotte spijsvertering eet je best minstens 2 uur voor je gaat slapen. Let op dat je niet voor een vettige, zware maaltijd kiest. Zorg voor een evenwichtige maaltijd op basis van koolhydraten zoals pasta, rijst of peulvruchten.

Omring je met positiviteit

Zoek het gezelschap op van mensen die optimistisch en vrolijk zijn. Doe een praatje met een collega die altijd wel iets grappigs te vertellen heeft, ga een hapje eten met een vriendin of haal even koffie bij die barista die altijd vrolijk is. Hun vrolijkheid en ingesteldheid zijn besmettelijk en maken jouw dag meteen wat beter.

Ontdek meer

5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier