Loading...
Overzicht

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Leestijd mins

Deel deze post

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Vroeg opstaan

Mensen die vroeg opstaan, hebben meer tijd om te genieten van het leven! We zijn ervan overtuigd dat als je wakker kan worden met een prachtige zonsopgang je ook meteen gelukkiger bent. Of het nu winter of zomer is, opstaan met de zon heeft een rustgevend effect. Als je door het raam kijkt zie je hoe de wereld langzaam ontwaakt. Dit kleine ritueel maakt je helemaal klaar voor een nieuwe dag.

Omring je met vrolijke mensen

Sommige mensen zijn nu eenmaal vrolijker dan andere, daar valt weinig aan te veranderen. Wat wel opvalt is dat deze levensvreugde aanstekelijk werkt. Profiteer van de leuke momenten die je samen met deze stralende mensen beleeft. Observeer hen en leer van hun positieve ingesteldheid. Dat betekent niet dat je pessimistische mensen moet ontwijken. Integendeel! Misschien kan jij wel andere mensen leren hoe zij kunnen stralen.

Verlicht donkere ruimtes

Het licht in je huis beïnvloedt je humeur. Om het licht letterlijk binnen te brengen, kan je proberen om zo veel mogelijk te genieten van het daglicht dat door je vensters komt. Maak de vensters zo veel mogelijk vrij, kies voor lichtgekleurde meubels en installeer spiegels die het natuurlijke licht weerkaatsen.

Probeer lichttherapie

Tijdens een sessie van lichttherapie stel je jezelf bloot aan een licht dat zonlicht imiteert. Je energie en immuniteit krijgen een boost, je stress vermindert, je slaap verbetert en je moraal klaart op. Die positieve effecten mogen er wel zijn, toch? Er zijn verschillende vormen van lichttherapie, maar onze voorkeur gaat naar de wekkerlamp die je thuis zelf kan gebruiken om geleidelijk aan wakker te worden.

Say cheese

Lachen is niet alleen leuk, het geeft je ook een positief imago. Maar wist je dat lachen ook besmettelijk is? Profiteer er dus van om andere mensen te trakteren op je mooiste glimlach. Je kan een lach zien als een klein, magisch lichtje dat makkelijk en gratis een portie vreugde om je heen verspreidt.

Ontdek meer

5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer
5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier