Loading...
Overzicht

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Leestijd mins

Deel deze post

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Vroeg opstaan

Mensen die vroeg opstaan, hebben meer tijd om te genieten van het leven! We zijn ervan overtuigd dat als je wakker kan worden met een prachtige zonsopgang je ook meteen gelukkiger bent. Of het nu winter of zomer is, opstaan met de zon heeft een rustgevend effect. Als je door het raam kijkt zie je hoe de wereld langzaam ontwaakt. Dit kleine ritueel maakt je helemaal klaar voor een nieuwe dag.

Omring je met vrolijke mensen

Sommige mensen zijn nu eenmaal vrolijker dan andere, daar valt weinig aan te veranderen. Wat wel opvalt is dat deze levensvreugde aanstekelijk werkt. Profiteer van de leuke momenten die je samen met deze stralende mensen beleeft. Observeer hen en leer van hun positieve ingesteldheid. Dat betekent niet dat je pessimistische mensen moet ontwijken. Integendeel! Misschien kan jij wel andere mensen leren hoe zij kunnen stralen.

Verlicht donkere ruimtes

Het licht in je huis beïnvloedt je humeur. Om het licht letterlijk binnen te brengen, kan je proberen om zo veel mogelijk te genieten van het daglicht dat door je vensters komt. Maak de vensters zo veel mogelijk vrij, kies voor lichtgekleurde meubels en installeer spiegels die het natuurlijke licht weerkaatsen.

Probeer lichttherapie

Tijdens een sessie van lichttherapie stel je jezelf bloot aan een licht dat zonlicht imiteert. Je energie en immuniteit krijgen een boost, je stress vermindert, je slaap verbetert en je moraal klaart op. Die positieve effecten mogen er wel zijn, toch? Er zijn verschillende vormen van lichttherapie, maar onze voorkeur gaat naar de wekkerlamp die je thuis zelf kan gebruiken om geleidelijk aan wakker te worden.

Say cheese

Lachen is niet alleen leuk, het geeft je ook een positief imago. Maar wist je dat lachen ook besmettelijk is? Profiteer er dus van om andere mensen te trakteren op je mooiste glimlach. Je kan een lach zien als een klein, magisch lichtje dat makkelijk en gratis een portie vreugde om je heen verspreidt.

Ontdek meer

Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier