Loading...
Overzicht

4 tips om positiever te denken

Leestijd mins

Deel deze post

Het lijkt soms alsof sommige mensen zo ingesteld zijn dat ze het leven altijd van de positieve kant bekijken. Het glas is altijd halfvol, ze beginnen de dag met een glimlach… Maar wat nu als we je zeiden dat iedereen zo positief kan denken! Wij geven je enkele tips!

Perceptie

De eerste stap is inzien dat alles afhangt van hoe je het bekijkt. Wat je voelt kan wijzigen als je de situatie vanuit een ander standpunt bekijkt. Negatief trekt negatief aan, maar daar kan je zelf verandering in brengen. Het is belangrijk om iets positiefs te zoeken in een onaangename situatie. Probeer te denken aan hoe je iets beter kan doen in plaats van te focussen op het probleem. Steeds opnieuw terugdenken aan het probleem verandert helemaal niets aan de situatie en bezorgt je alleen maar stress.

Altruïsme

Wanneer je handelt uit altruïsme doe je eigenlijk iets zonder daarbij aan je eigen voordeel te denken. Je geeft dus eigenlijk iets aan anderen zonder zelf iets terug te verwachten. Iemand helpen of een plezier doen kan je wel heel veel voldoening geven. Wie goed doet, trekt positieve dingen aan!

Positief nieuws

De media overspoelt ons vaak met negatief nieuws waar we niet meteen vrolijk van worden. Het is belangrijk om voor een goed tegengewicht te zorgen en ook genoeg goed nieuws te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag 5 goede dingen neerschrijven. Of het nu gaat over nieuws dat je die dag verneemt, een persoonlijk nieuwtje of je favoriete ijs dat in de promo zit!

Positieve taal

Onze woordkeuze beïnvloedt onze perceptie en onze motivatie. In plaats van te speken over mislukkingen, kan je spreken over iets dat je hebt geprobeerd. Noem het geen vergissing, maar een les! Enkele kleine woordjes in je dagelijkse woordenschat kunnen al heel snel een verschil maken! Vergeet ook lichaamstaal niet! Glimlach wanneer je iemand ziet, kruis je armen niet als je tegen iemand praat…

Misschien voelen deze veranderingen in het begin niet echt natuurlijk aan, maar het went snel en je zal snel merken dat je positiever door het leven gaat!

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier