Loading...
Overzicht

4 tips om positiever te denken

Leestijd mins

Deel deze post

Het lijkt soms alsof sommige mensen zo ingesteld zijn dat ze het leven altijd van de positieve kant bekijken. Het glas is altijd halfvol, ze beginnen de dag met een glimlach… Maar wat nu als we je zeiden dat iedereen zo positief kan denken! Wij geven je enkele tips!

Perceptie

De eerste stap is inzien dat alles afhangt van hoe je het bekijkt. Wat je voelt kan wijzigen als je de situatie vanuit een ander standpunt bekijkt. Negatief trekt negatief aan, maar daar kan je zelf verandering in brengen. Het is belangrijk om iets positiefs te zoeken in een onaangename situatie. Probeer te denken aan hoe je iets beter kan doen in plaats van te focussen op het probleem. Steeds opnieuw terugdenken aan het probleem verandert helemaal niets aan de situatie en bezorgt je alleen maar stress.

Altruïsme

Wanneer je handelt uit altruïsme doe je eigenlijk iets zonder daarbij aan je eigen voordeel te denken. Je geeft dus eigenlijk iets aan anderen zonder zelf iets terug te verwachten. Iemand helpen of een plezier doen kan je wel heel veel voldoening geven. Wie goed doet, trekt positieve dingen aan!

Positief nieuws

De media overspoelt ons vaak met negatief nieuws waar we niet meteen vrolijk van worden. Het is belangrijk om voor een goed tegengewicht te zorgen en ook genoeg goed nieuws te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag 5 goede dingen neerschrijven. Of het nu gaat over nieuws dat je die dag verneemt, een persoonlijk nieuwtje of je favoriete ijs dat in de promo zit!

Positieve taal

Onze woordkeuze beïnvloedt onze perceptie en onze motivatie. In plaats van te speken over mislukkingen, kan je spreken over iets dat je hebt geprobeerd. Noem het geen vergissing, maar een les! Enkele kleine woordjes in je dagelijkse woordenschat kunnen al heel snel een verschil maken! Vergeet ook lichaamstaal niet! Glimlach wanneer je iemand ziet, kruis je armen niet als je tegen iemand praat…

Misschien voelen deze veranderingen in het begin niet echt natuurlijk aan, maar het went snel en je zal snel merken dat je positiever door het leven gaat!

Ontdek meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier