Loading...
Overzicht

4 tips om positiever te denken

Leestijd mins

Deel deze post

Het lijkt soms alsof sommige mensen zo ingesteld zijn dat ze het leven altijd van de positieve kant bekijken. Het glas is altijd halfvol, ze beginnen de dag met een glimlach… Maar wat nu als we je zeiden dat iedereen zo positief kan denken! Wij geven je enkele tips!

Perceptie

De eerste stap is inzien dat alles afhangt van hoe je het bekijkt. Wat je voelt kan wijzigen als je de situatie vanuit een ander standpunt bekijkt. Negatief trekt negatief aan, maar daar kan je zelf verandering in brengen. Het is belangrijk om iets positiefs te zoeken in een onaangename situatie. Probeer te denken aan hoe je iets beter kan doen in plaats van te focussen op het probleem. Steeds opnieuw terugdenken aan het probleem verandert helemaal niets aan de situatie en bezorgt je alleen maar stress.

Altruïsme

Wanneer je handelt uit altruïsme doe je eigenlijk iets zonder daarbij aan je eigen voordeel te denken. Je geeft dus eigenlijk iets aan anderen zonder zelf iets terug te verwachten. Iemand helpen of een plezier doen kan je wel heel veel voldoening geven. Wie goed doet, trekt positieve dingen aan!

Positief nieuws

De media overspoelt ons vaak met negatief nieuws waar we niet meteen vrolijk van worden. Het is belangrijk om voor een goed tegengewicht te zorgen en ook genoeg goed nieuws te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag 5 goede dingen neerschrijven. Of het nu gaat over nieuws dat je die dag verneemt, een persoonlijk nieuwtje of je favoriete ijs dat in de promo zit!

Positieve taal

Onze woordkeuze beïnvloedt onze perceptie en onze motivatie. In plaats van te speken over mislukkingen, kan je spreken over iets dat je hebt geprobeerd. Noem het geen vergissing, maar een les! Enkele kleine woordjes in je dagelijkse woordenschat kunnen al heel snel een verschil maken! Vergeet ook lichaamstaal niet! Glimlach wanneer je iemand ziet, kruis je armen niet als je tegen iemand praat…

Misschien voelen deze veranderingen in het begin niet echt natuurlijk aan, maar het went snel en je zal snel merken dat je positiever door het leven gaat!

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
This site is registered on wpml.org as a development site.