Loading...
Overzicht

3 redenen waarom aloë vera goed is voor je gezondheid

Leestijd mins

Deel deze post

Je hebt vast wel al van aloë vera gehoord. De vetplant met lange, dikke en scherpe bladeren met kleine pinnetjes. Misschien heb je er zelf wel eentje bij je thuis! Het is een plant die heel eenvoudig te onderhouden is en ons terwijl ook kan verzorgen!

Aloë vera kalmeert

Als je huid gevoelig of geïrriteerd is, kan de gel van aloë vera je huid kalmeren. Die gel is meestal verwerkt in een zalf, maar je kan er ook voor kiezen om het gewoon puur op je huid te smeren voor een ontstekingsremmend en verzachtend effect. Je kan er zelfs je haren mee wassen als je last hebt van jeuk. Als je de gel in de koelkast bewaart, voelt het nóg beter aan op de huid!

Aloë vera hydrateert

De gel van aloë vera heeft een hydraterende werking voor zowel je huid als je haar. Als je er enkele druppels plantaardige olie aan toevoegt, kan je er zelfs een lichte gezichtscrème van maken. Grotere fan van gezichtsmaskers? Smeer een dikke laag over je gezicht en laat het enkele minuten inwerken.

Aloë vera bevordert de spijsvertering

Aloë vera heeft hetzelfde verzachtende effect op de maag als op de huid. Het verzacht een brandend gevoel in de maag, werkt tegen een opgeblazen gevoel en stimuleert de voedende werking van goede bacteriën in je darmen. Let wel op dat je het niet rechtstreeks van de plant inneemt. Gebruik producten zoals sapjes en supplementen op basis van aloë vera die je in de apotheek of drogisterij kan vinden.

Ontdek meer

Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier