Loading...
Overzicht

3 redenen waarom aloë vera goed is voor je gezondheid

Leestijd mins

Deel deze post

Je hebt vast wel al van aloë vera gehoord. De vetplant met lange, dikke en scherpe bladeren met kleine pinnetjes. Misschien heb je er zelf wel eentje bij je thuis! Het is een plant die heel eenvoudig te onderhouden is en ons terwijl ook kan verzorgen!

Aloë vera kalmeert

Als je huid gevoelig of geïrriteerd is, kan de gel van aloë vera je huid kalmeren. Die gel is meestal verwerkt in een zalf, maar je kan er ook voor kiezen om het gewoon puur op je huid te smeren voor een ontstekingsremmend en verzachtend effect. Je kan er zelfs je haren mee wassen als je last hebt van jeuk. Als je de gel in de koelkast bewaart, voelt het nóg beter aan op de huid!

Aloë vera hydrateert

De gel van aloë vera heeft een hydraterende werking voor zowel je huid als je haar. Als je er enkele druppels plantaardige olie aan toevoegt, kan je er zelfs een lichte gezichtscrème van maken. Grotere fan van gezichtsmaskers? Smeer een dikke laag over je gezicht en laat het enkele minuten inwerken.

Aloë vera bevordert de spijsvertering

Aloë vera heeft hetzelfde verzachtende effect op de maag als op de huid. Het verzacht een brandend gevoel in de maag, werkt tegen een opgeblazen gevoel en stimuleert de voedende werking van goede bacteriën in je darmen. Let wel op dat je het niet rechtstreeks van de plant inneemt. Gebruik producten zoals sapjes en supplementen op basis van aloë vera die je in de apotheek of drogisterij kan vinden.

Ontdek meer

24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer
Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier