Loading...
Overzicht

3 redenen waarom aloë vera goed is voor je gezondheid

Leestijd mins

Deel deze post

Je hebt vast wel al van aloë vera gehoord. De vetplant met lange, dikke en scherpe bladeren met kleine pinnetjes. Misschien heb je er zelf wel eentje bij je thuis! Het is een plant die heel eenvoudig te onderhouden is en ons terwijl ook kan verzorgen!

Aloë vera kalmeert

Als je huid gevoelig of geïrriteerd is, kan de gel van aloë vera je huid kalmeren. Die gel is meestal verwerkt in een zalf, maar je kan er ook voor kiezen om het gewoon puur op je huid te smeren voor een ontstekingsremmend en verzachtend effect. Je kan er zelfs je haren mee wassen als je last hebt van jeuk. Als je de gel in de koelkast bewaart, voelt het nóg beter aan op de huid!

Aloë vera hydrateert

De gel van aloë vera heeft een hydraterende werking voor zowel je huid als je haar. Als je er enkele druppels plantaardige olie aan toevoegt, kan je er zelfs een lichte gezichtscrème van maken. Grotere fan van gezichtsmaskers? Smeer een dikke laag over je gezicht en laat het enkele minuten inwerken.

Aloë vera bevordert de spijsvertering

Aloë vera heeft hetzelfde verzachtende effect op de maag als op de huid. Het verzacht een brandend gevoel in de maag, werkt tegen een opgeblazen gevoel en stimuleert de voedende werking van goede bacteriën in je darmen. Let wel op dat je het niet rechtstreeks van de plant inneemt. Gebruik producten zoals sapjes en supplementen op basis van aloë vera die je in de apotheek of drogisterij kan vinden.

Ontdek meer

5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer
5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier