Loading...
Overzicht

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Leestijd mins

Deel deze post

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Goede voornemens op ons bord

Gebruik herbruikbare tassen voor je boodschappen en kies voor een winkel die dichter bij huis is. Als je even wat onderzoek doet naar de winkels in je buurt, zal je ontdekken dat er heel wat kleine producenten zijn. Bij hen kopen is beter voor onze planeet, goed voor je lokale gemeenschap én goed voor jouw gezondheid. Producten van kleine, lokale producenten worden meestal geteeld met meer respect voor de natuur. Als het voor jou niet mogelijk is om lokaal te shoppen, kan je in de supermarkt nog steeds opletten op de herkomst van je producten.

Goede voornemens in onze kleerkast

Net zoals bij voedsel, kan je bij kledij op het etiket controleren waar het product precies vandaan komt. Gelukkig hechten steeds meer merken belang aan fair trade en zorgen ze ervoor dat de productie lokaal gebeurt of dat er meer duurzame materialen gebruikt worden. Kies voor stevige en kwaliteitsvolle stoffen die lang meegaan of probeer vaker tweedehands te kopen.

Goede voornemens in huis

Sorteren en recycleren is belangrijk, maar het is nóg belangrijker om nutteloos afval te vermijden. Zeg vaarwel tegen plastic flessen en gebruik voortaan glazen karaffen of drinkbussen. Vermijd daarnaast ook een hoop ongewenste reclame in de papierbak door een sticker op je brievenbus te kleven en vervang wegwerpproducten door herbruikbare varianten. Probeer ten slotte een natuurlijk alternatief voor je chemische onderhoudsproducten. Azijn, citroen of Marseillezeep zijn natuurlijk, minder duur én efficiënt.

Ontdek meer

5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier