Loading...
Overzicht

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Leestijd mins

Deel deze post

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Goede voornemens op ons bord

Gebruik herbruikbare tassen voor je boodschappen en kies voor een winkel die dichter bij huis is. Als je even wat onderzoek doet naar de winkels in je buurt, zal je ontdekken dat er heel wat kleine producenten zijn. Bij hen kopen is beter voor onze planeet, goed voor je lokale gemeenschap én goed voor jouw gezondheid. Producten van kleine, lokale producenten worden meestal geteeld met meer respect voor de natuur. Als het voor jou niet mogelijk is om lokaal te shoppen, kan je in de supermarkt nog steeds opletten op de herkomst van je producten.

Goede voornemens in onze kleerkast

Net zoals bij voedsel, kan je bij kledij op het etiket controleren waar het product precies vandaan komt. Gelukkig hechten steeds meer merken belang aan fair trade en zorgen ze ervoor dat de productie lokaal gebeurt of dat er meer duurzame materialen gebruikt worden. Kies voor stevige en kwaliteitsvolle stoffen die lang meegaan of probeer vaker tweedehands te kopen.

Goede voornemens in huis

Sorteren en recycleren is belangrijk, maar het is nóg belangrijker om nutteloos afval te vermijden. Zeg vaarwel tegen plastic flessen en gebruik voortaan glazen karaffen of drinkbussen. Vermijd daarnaast ook een hoop ongewenste reclame in de papierbak door een sticker op je brievenbus te kleven en vervang wegwerpproducten door herbruikbare varianten. Probeer ten slotte een natuurlijk alternatief voor je chemische onderhoudsproducten. Azijn, citroen of Marseillezeep zijn natuurlijk, minder duur én efficiënt.

Ontdek meer

5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer
La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier