Loading...
Overzicht

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Leestijd mins

Deel deze post

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Goede voornemens op ons bord

Gebruik herbruikbare tassen voor je boodschappen en kies voor een winkel die dichter bij huis is. Als je even wat onderzoek doet naar de winkels in je buurt, zal je ontdekken dat er heel wat kleine producenten zijn. Bij hen kopen is beter voor onze planeet, goed voor je lokale gemeenschap én goed voor jouw gezondheid. Producten van kleine, lokale producenten worden meestal geteeld met meer respect voor de natuur. Als het voor jou niet mogelijk is om lokaal te shoppen, kan je in de supermarkt nog steeds opletten op de herkomst van je producten.

Goede voornemens in onze kleerkast

Net zoals bij voedsel, kan je bij kledij op het etiket controleren waar het product precies vandaan komt. Gelukkig hechten steeds meer merken belang aan fair trade en zorgen ze ervoor dat de productie lokaal gebeurt of dat er meer duurzame materialen gebruikt worden. Kies voor stevige en kwaliteitsvolle stoffen die lang meegaan of probeer vaker tweedehands te kopen.

Goede voornemens in huis

Sorteren en recycleren is belangrijk, maar het is nóg belangrijker om nutteloos afval te vermijden. Zeg vaarwel tegen plastic flessen en gebruik voortaan glazen karaffen of drinkbussen. Vermijd daarnaast ook een hoop ongewenste reclame in de papierbak door een sticker op je brievenbus te kleven en vervang wegwerpproducten door herbruikbare varianten. Probeer ten slotte een natuurlijk alternatief voor je chemische onderhoudsproducten. Azijn, citroen of Marseillezeep zijn natuurlijk, minder duur én efficiënt.

Ontdek meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer
Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier