Loading...
Overzicht

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Leestijd mins

Deel deze post

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Goede voornemens op ons bord

Gebruik herbruikbare tassen voor je boodschappen en kies voor een winkel die dichter bij huis is. Als je even wat onderzoek doet naar de winkels in je buurt, zal je ontdekken dat er heel wat kleine producenten zijn. Bij hen kopen is beter voor onze planeet, goed voor je lokale gemeenschap én goed voor jouw gezondheid. Producten van kleine, lokale producenten worden meestal geteeld met meer respect voor de natuur. Als het voor jou niet mogelijk is om lokaal te shoppen, kan je in de supermarkt nog steeds opletten op de herkomst van je producten.

Goede voornemens in onze kleerkast

Net zoals bij voedsel, kan je bij kledij op het etiket controleren waar het product precies vandaan komt. Gelukkig hechten steeds meer merken belang aan fair trade en zorgen ze ervoor dat de productie lokaal gebeurt of dat er meer duurzame materialen gebruikt worden. Kies voor stevige en kwaliteitsvolle stoffen die lang meegaan of probeer vaker tweedehands te kopen.

Goede voornemens in huis

Sorteren en recycleren is belangrijk, maar het is nóg belangrijker om nutteloos afval te vermijden. Zeg vaarwel tegen plastic flessen en gebruik voortaan glazen karaffen of drinkbussen. Vermijd daarnaast ook een hoop ongewenste reclame in de papierbak door een sticker op je brievenbus te kleven en vervang wegwerpproducten door herbruikbare varianten. Probeer ten slotte een natuurlijk alternatief voor je chemische onderhoudsproducten. Azijn, citroen of Marseillezeep zijn natuurlijk, minder duur én efficiënt.

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier