Loading...
Overzicht

Waarom zijn hobby’s zo belangrijk voor kinderen?

Leestijd mins

Deel deze post

Of jouw kind nu liever voetbalt, een boek leest of een boomhut bouwt, alle kinderen hebben hun eigen voorkeuren en eigen hobby’s. Wat ze ook het liefste doen, hobby’s zijn essentieel voor hun ontwikkeling.

Het belang van een hobby

Een hobby is het perfecte extraatje tussen het leven van een kind thuis en op school. Kinderen kunnen even uit de dagelijkse routine stappen, andere mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen ontdekken. Door een hobby kan een kind ook nieuwe waarden oppikken en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Als je een muziekinstrument bespeelt, krijg je bijvoorbeeld meer geduld en wanneer je basket speelt, leer je met anderen samenwerken.

Welke hobby is goed voor jouw kind?

Iedereen is verschillend, de ene activiteit is aanlokkelijker voor je kind dan de andere. Bij sommigen is het meteen duidelijk wat ze graag doen en wordt een hobby een vanzelfsprekende keuze. Bij anderen is het moeilijker om te weten te komen wat hen echt boeit of ontspant. In dit laatste geval kan je altijd eens advies vragen aan een van de docenten van je kind. Misschien kreeg die wel inzichten die jij hebt gemist. Wat je ook doet, dring nooit een bepaalde hobby op. Je kind moet zelf beslissen of een bepaalde hobby geschikt en leuk is. Een duwtje in de rug mag uiteraard wel.

De nieuwste hobby’s

Bij volwassenen is wellness gigantisch populair, maar ook kinderen kunnen hier van genieten. Yoga- en meditatiecursussen voor kinderen komen steeds vaker voor. Zo leren ze zich concentreren en ontdekken ze hoe ze met stress en emoties om kunnen gaan.

Ontdek meer

5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
This site is registered on wpml.org as a development site.