Loading...
Overzicht

Waarom zijn hobby’s zo belangrijk voor kinderen?

Leestijd mins

Deel deze post

Of jouw kind nu liever voetbalt, een boek leest of een boomhut bouwt, alle kinderen hebben hun eigen voorkeuren en eigen hobby’s. Wat ze ook het liefste doen, hobby’s zijn essentieel voor hun ontwikkeling.

Het belang van een hobby

Een hobby is het perfecte extraatje tussen het leven van een kind thuis en op school. Kinderen kunnen even uit de dagelijkse routine stappen, andere mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen ontdekken. Door een hobby kan een kind ook nieuwe waarden oppikken en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Als je een muziekinstrument bespeelt, krijg je bijvoorbeeld meer geduld en wanneer je basket speelt, leer je met anderen samenwerken.

Welke hobby is goed voor jouw kind?

Iedereen is verschillend, de ene activiteit is aanlokkelijker voor je kind dan de andere. Bij sommigen is het meteen duidelijk wat ze graag doen en wordt een hobby een vanzelfsprekende keuze. Bij anderen is het moeilijker om te weten te komen wat hen echt boeit of ontspant. In dit laatste geval kan je altijd eens advies vragen aan een van de docenten van je kind. Misschien kreeg die wel inzichten die jij hebt gemist. Wat je ook doet, dring nooit een bepaalde hobby op. Je kind moet zelf beslissen of een bepaalde hobby geschikt en leuk is. Een duwtje in de rug mag uiteraard wel.

De nieuwste hobby’s

Bij volwassenen is wellness gigantisch populair, maar ook kinderen kunnen hier van genieten. Yoga- en meditatiecursussen voor kinderen komen steeds vaker voor. Zo leren ze zich concentreren en ontdekken ze hoe ze met stress en emoties om kunnen gaan.

Ontdek meer

Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier