Loading...
Overzicht

Waarom zijn hobby’s zo belangrijk voor kinderen?

Leestijd mins

Deel deze post

Of jouw kind nu liever voetbalt, een boek leest of een boomhut bouwt, alle kinderen hebben hun eigen voorkeuren en eigen hobby’s. Wat ze ook het liefste doen, hobby’s zijn essentieel voor hun ontwikkeling.

Het belang van een hobby

Een hobby is het perfecte extraatje tussen het leven van een kind thuis en op school. Kinderen kunnen even uit de dagelijkse routine stappen, andere mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen ontdekken. Door een hobby kan een kind ook nieuwe waarden oppikken en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Als je een muziekinstrument bespeelt, krijg je bijvoorbeeld meer geduld en wanneer je basket speelt, leer je met anderen samenwerken.

Welke hobby is goed voor jouw kind?

Iedereen is verschillend, de ene activiteit is aanlokkelijker voor je kind dan de andere. Bij sommigen is het meteen duidelijk wat ze graag doen en wordt een hobby een vanzelfsprekende keuze. Bij anderen is het moeilijker om te weten te komen wat hen echt boeit of ontspant. In dit laatste geval kan je altijd eens advies vragen aan een van de docenten van je kind. Misschien kreeg die wel inzichten die jij hebt gemist. Wat je ook doet, dring nooit een bepaalde hobby op. Je kind moet zelf beslissen of een bepaalde hobby geschikt en leuk is. Een duwtje in de rug mag uiteraard wel.

De nieuwste hobby’s

Bij volwassenen is wellness gigantisch populair, maar ook kinderen kunnen hier van genieten. Yoga- en meditatiecursussen voor kinderen komen steeds vaker voor. Zo leren ze zich concentreren en ontdekken ze hoe ze met stress en emoties om kunnen gaan.

Ontdek meer

Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier