Loading...
Overzicht

Van scrubben tot hydrateren: tips voor een zachte huid

Leestijd mins

Deel deze post

Je lekker in je vel voelen begint bij een goede verzorging van je huid. De zon, de kou en je leeftijd kunnen je huid gevoeliger maken en uitdrogen. Wij geven tips voor een soepele, zachte huid.

Scrubben

Een scrub vernieuwt je huid door de dode huidcellen te verwijderen. Je kan een scrub kopen, maar je kan er ook eenvoudig eentje zelf maken. Op basis van zout, suiker of zelfs koffiegruis… Je vindt scrubs in allerlei verschillende geuren en samenstellingen. Er zijn zelfs accessoires die hetzelfde nut hebben zoals bijvoorbeeld een speciale handschoen of borstel.

Hydrateren

Dit is de absolute basis van huidverzorging. Zelfs wanneer je huid van nature zacht is, blijf je beter dagelijks hydrateren met een lotion, een crème of een olie die past bij jouw huid. Voor je gezicht kies je het beste voor een hydraterende verzorging in de ochtend en een voedende behandeling in de avond. Op die manier kan je huid tijdens de nacht herstellen. Vergeet niet dat hydratatie in je lichaam begint. Drink minstens 1,5 liter water per dag en zorg dat je voldoende omega 3 binnenkrijgt.

Beschermen

Om je huid goed te beschermen, letje maar beter goed op de producten die je gebruikt om je te wassen. Onze huid is voorzien van een beschermende laag. Om die te sparen gebruik je best een douchegel die pH-neutraal of fysiologisch is. Als je een droge huid hebt, kies je bijvoorbeeld het beste voor een vettere douchecrème. Bescherm tenslotte ook je huid voor de zon, wind en pollutie met de juiste zonnecrème.

Ontdek meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer
5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier