Loading...
Overzicht

Van scrubben tot hydrateren: tips voor een zachte huid

Leestijd mins

Deel deze post

Je lekker in je vel voelen begint bij een goede verzorging van je huid. De zon, de kou en je leeftijd kunnen je huid gevoeliger maken en uitdrogen. Wij geven tips voor een soepele, zachte huid.

Scrubben

Een scrub vernieuwt je huid door de dode huidcellen te verwijderen. Je kan een scrub kopen, maar je kan er ook eenvoudig eentje zelf maken. Op basis van zout, suiker of zelfs koffiegruis… Je vindt scrubs in allerlei verschillende geuren en samenstellingen. Er zijn zelfs accessoires die hetzelfde nut hebben zoals bijvoorbeeld een speciale handschoen of borstel.

Hydrateren

Dit is de absolute basis van huidverzorging. Zelfs wanneer je huid van nature zacht is, blijf je beter dagelijks hydrateren met een lotion, een crème of een olie die past bij jouw huid. Voor je gezicht kies je het beste voor een hydraterende verzorging in de ochtend en een voedende behandeling in de avond. Op die manier kan je huid tijdens de nacht herstellen. Vergeet niet dat hydratatie in je lichaam begint. Drink minstens 1,5 liter water per dag en zorg dat je voldoende omega 3 binnenkrijgt.

Beschermen

Om je huid goed te beschermen, letje maar beter goed op de producten die je gebruikt om je te wassen. Onze huid is voorzien van een beschermende laag. Om die te sparen gebruik je best een douchegel die pH-neutraal of fysiologisch is. Als je een droge huid hebt, kies je bijvoorbeeld het beste voor een vettere douchecrème. Bescherm tenslotte ook je huid voor de zon, wind en pollutie met de juiste zonnecrème.

Ontdek meer

Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier