Loading...
Overzicht

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Leestijd mins

Deel deze post

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Welke soort voedsel kies je?

In de winter kan je makkelijk vogelvoer in de dierenspeciaalzaak of zelfs de supermarkt vinden. Als het koud wordt, kan je aan de grote takken van de bomen netjes hangen die je vult met graanmengelingen of gedroogde vruchten. Je zal zien dat meesjes hier dol op zijn. Gezouten voedingswaren en broodresten kan je dan weer beter vermijden. Als het brood niet vers is, kunnen de vogels die het opeten namelijk ziek worden.

Waar plaats je het voedsel?

Niet alle vogels eten op dezelfde manier. Sommigen kunnen eten terwijl ze ondersteboven hangen en anderen zitten dan weer liever op de grond. Plaats het vogelvoer dus op verschillende locaties om zo veel mogelijk soorten aan te trekken. Kies voor een voederbakje dat je ophangt, een netje aan de takken van de bomen én een bak met graantjes op de grond. Let wel op dat ze niet bereikbaar zijn voor roofdieren en huisdieren.

Wanneer kan je de vogels voeden?

Voorzie vogelvoer wanneer het erg koud begint te worden, als het sneeuwt of onophoudelijk regent. Van oktober tot november is dus perfect. Vul het voedsel 2 keer per dag aan. Een keer in de ochtend en een keer in de avond. Als het weer terug wat beter wordt, kan je de hoeveelheden voedsel geleidelijk aan verminderen. Op die manier worden de vogels terug minder afhankelijk van het voedsel dat jij voorziet en spoor je ze aan om zelf op zoek te gaan naar voedsel in de natuur.

Staat het allemaal klaar? Ga dan lekker binnen zitten en kijk hoe alle dankbare, gevederde vriendjes langskomen!

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer
La rêverie favorise l’apaisement Quand vous rêvassez, votre cerveau passe en mode automatique. Ne pensez pas qu’il est inactif, car contrairement aux rêves endormis, vous pouvez guider et orienter le rêve éveillé. Cette capacité permet de vous évader, de penser à des choses plaisantes et de partir dans des mondes imaginaires. Grâce à cet état proche de l’hypnose, votre corps et votre esprit se détendent. Veillez cependant à ne pas rêvasser trop concrètement le soir, au risque de vous endormir moins facilement. La rêverie développe la créativité Des idées concrètes et moins concrètes fusent pendant le rêve éveillé. Cela vous donne aussi accès à d’anciens souvenirs, dont certains vous resteront à l’esprit. D’autres peuvent offrir une réponse évidente à une question restée quelque temps en suspens. Grâce à cette activité cérébrale, votre cerveau fait des associations d’idées et fait naître des solutions que vous n’aviez peut-être pas envisagées. La rêverie pousse à atteindre ses objectifs En visualisant les objectifs que vous n’avez pas encore eu le temps de réaliser, vous pouvez les atteindre plus facilement ou vous en approcher. C’est prouvé : s’imaginer en train de réaliser un objectif, comme gagner une compétition, aide à le concrétiser. De plus, en rêvant éveillé, vous identifiez vos craintes, ce qui vous aide à mieux les appréhender afin qu’elles ne soient plus un obstacle.

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
This site is registered on wpml.org as a development site.