Loading...
Overzicht

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Leestijd mins

Deel deze post

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Welke soort voedsel kies je?

In de winter kan je makkelijk vogelvoer in de dierenspeciaalzaak of zelfs de supermarkt vinden. Als het koud wordt, kan je aan de grote takken van de bomen netjes hangen die je vult met graanmengelingen of gedroogde vruchten. Je zal zien dat meesjes hier dol op zijn. Gezouten voedingswaren en broodresten kan je dan weer beter vermijden. Als het brood niet vers is, kunnen de vogels die het opeten namelijk ziek worden.

Waar plaats je het voedsel?

Niet alle vogels eten op dezelfde manier. Sommigen kunnen eten terwijl ze ondersteboven hangen en anderen zitten dan weer liever op de grond. Plaats het vogelvoer dus op verschillende locaties om zo veel mogelijk soorten aan te trekken. Kies voor een voederbakje dat je ophangt, een netje aan de takken van de bomen én een bak met graantjes op de grond. Let wel op dat ze niet bereikbaar zijn voor roofdieren en huisdieren.

Wanneer kan je de vogels voeden?

Voorzie vogelvoer wanneer het erg koud begint te worden, als het sneeuwt of onophoudelijk regent. Van oktober tot november is dus perfect. Vul het voedsel 2 keer per dag aan. Een keer in de ochtend en een keer in de avond. Als het weer terug wat beter wordt, kan je de hoeveelheden voedsel geleidelijk aan verminderen. Op die manier worden de vogels terug minder afhankelijk van het voedsel dat jij voorziet en spoor je ze aan om zelf op zoek te gaan naar voedsel in de natuur.

Staat het allemaal klaar? Ga dan lekker binnen zitten en kijk hoe alle dankbare, gevederde vriendjes langskomen!

Ontdek meer

La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier