Loading...
Overzicht

Maak je dagelijkse leven aangenamer met deze 3 gewoontes

Leestijd mins

Deel deze post

De tijd nemen om naar iemand te luisteren, iemand helpen zonder iets terug te verwachten… Je kan op heel veel manieren vriendelijk zijn. Zelfs door kleine daden kan je een groot verschil maken en sympathieker lijken. Hier zijn 3 gewoontes die je leven aangenamer maken.

Geef complimentjes

We houden positieve dingen vaak voor onszelf. Geef je collega een complimentje de volgende keer dat je denkt dat hun haar goed ligt, bedank een verkoper die je een snelle oplossing biedt en vertel je kinderen hoe trots je op hen bent. Als je alle complimentjes die in je opkomen ook echt deelt met de mensen om je heen, boost je hun zelfvertrouwen en geef je hen een goed gevoel. Als je hier een gewoonte van maakt, zal je snel merken dat ook jij je hierdoor beter zal voelen.

Luister

Wanneer we een gesprek met iemand voeren, vergeten we vaak om echt naar elkaar te luisteren. Als je aan iemand vraagt hoe het met hen gaat, krijg je vaak een snel en luchtig antwoord. Maak er de gewoonte van om een gesprek te starten met een vraag die een specifieker antwoord uitlokt zoals bijvoorbeeld “Hoe voel je je vandaag?” of “Hoe gaat het met je, op een schaal van 1 tot 10?” Het is belangrijk om dan ook goed te luisteren naar het antwoord en op lichaamstaal te letten. Gebaren of gelaatsuitdrukkingen zeggen soms namelijk meer dan duizend woorden.

Wees behulpzaam

Vraag je je soms af of je gepensioneerde buren het niet moeilijk hebben om boodschappen te doen? Er is maar één manier om hier een antwoord op te krijgen. Ga eens langs en vraag of ze hulp kunnen gebruiken. Mensen die hulp nodig hebben, durven dit vaak niet vragen. Wees ook niet bang om aan een onbekende te vragen of je iets voor hen kan doen.

Ontdek meer

24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer
La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier