Loading...
Overzicht

Maak je dagelijkse leven aangenamer met deze 3 gewoontes

Leestijd mins

Deel deze post

De tijd nemen om naar iemand te luisteren, iemand helpen zonder iets terug te verwachten… Je kan op heel veel manieren vriendelijk zijn. Zelfs door kleine daden kan je een groot verschil maken en sympathieker lijken. Hier zijn 3 gewoontes die je leven aangenamer maken.

Geef complimentjes

We houden positieve dingen vaak voor onszelf. Geef je collega een complimentje de volgende keer dat je denkt dat hun haar goed ligt, bedank een verkoper die je een snelle oplossing biedt en vertel je kinderen hoe trots je op hen bent. Als je alle complimentjes die in je opkomen ook echt deelt met de mensen om je heen, boost je hun zelfvertrouwen en geef je hen een goed gevoel. Als je hier een gewoonte van maakt, zal je snel merken dat ook jij je hierdoor beter zal voelen.

Luister

Wanneer we een gesprek met iemand voeren, vergeten we vaak om echt naar elkaar te luisteren. Als je aan iemand vraagt hoe het met hen gaat, krijg je vaak een snel en luchtig antwoord. Maak er de gewoonte van om een gesprek te starten met een vraag die een specifieker antwoord uitlokt zoals bijvoorbeeld “Hoe voel je je vandaag?” of “Hoe gaat het met je, op een schaal van 1 tot 10?” Het is belangrijk om dan ook goed te luisteren naar het antwoord en op lichaamstaal te letten. Gebaren of gelaatsuitdrukkingen zeggen soms namelijk meer dan duizend woorden.

Wees behulpzaam

Vraag je je soms af of je gepensioneerde buren het niet moeilijk hebben om boodschappen te doen? Er is maar één manier om hier een antwoord op te krijgen. Ga eens langs en vraag of ze hulp kunnen gebruiken. Mensen die hulp nodig hebben, durven dit vaak niet vragen. Wees ook niet bang om aan een onbekende te vragen of je iets voor hen kan doen.

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier