Loading...
Overzicht

Maak je dagelijkse leven aangenamer met deze 3 gewoontes

Leestijd mins

Deel deze post

De tijd nemen om naar iemand te luisteren, iemand helpen zonder iets terug te verwachten… Je kan op heel veel manieren vriendelijk zijn. Zelfs door kleine daden kan je een groot verschil maken en sympathieker lijken. Hier zijn 3 gewoontes die je leven aangenamer maken.

Geef complimentjes

We houden positieve dingen vaak voor onszelf. Geef je collega een complimentje de volgende keer dat je denkt dat hun haar goed ligt, bedank een verkoper die je een snelle oplossing biedt en vertel je kinderen hoe trots je op hen bent. Als je alle complimentjes die in je opkomen ook echt deelt met de mensen om je heen, boost je hun zelfvertrouwen en geef je hen een goed gevoel. Als je hier een gewoonte van maakt, zal je snel merken dat ook jij je hierdoor beter zal voelen.

Luister

Wanneer we een gesprek met iemand voeren, vergeten we vaak om echt naar elkaar te luisteren. Als je aan iemand vraagt hoe het met hen gaat, krijg je vaak een snel en luchtig antwoord. Maak er de gewoonte van om een gesprek te starten met een vraag die een specifieker antwoord uitlokt zoals bijvoorbeeld “Hoe voel je je vandaag?” of “Hoe gaat het met je, op een schaal van 1 tot 10?” Het is belangrijk om dan ook goed te luisteren naar het antwoord en op lichaamstaal te letten. Gebaren of gelaatsuitdrukkingen zeggen soms namelijk meer dan duizend woorden.

Wees behulpzaam

Vraag je je soms af of je gepensioneerde buren het niet moeilijk hebben om boodschappen te doen? Er is maar één manier om hier een antwoord op te krijgen. Ga eens langs en vraag of ze hulp kunnen gebruiken. Mensen die hulp nodig hebben, durven dit vaak niet vragen. Wees ook niet bang om aan een onbekende te vragen of je iets voor hen kan doen.

Ontdek meer

Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer
Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier