Loading...
Overzicht

Hoe verban je bacteriën en ziektekiemen uit je huis?

Leestijd mins

Deel deze post

We voelen ons thuis vaak veiliger. Maar ziektekiemen, virussen en bacteriën blijven niet aan de voordeur wachten. Hoe voorkom je dat ze zich verspreiden als ze toch zijn binnengedrongen? Hier zijn enkele tips voor een veilig en gezond huis!

Reinig je reiniger

Na het dweilen, poetsen of afwassen maak je best ook meteen de dweil, vod of spons schoon waarmee je dit hebt gedaan. Als je deze hebt gebruikt, zijn ze namelijk een bron van microbes. Een goede gewoonte is om het in de wasmachine te gooien en te wassen op lage temperatuur. Het werkblad in de keuken en badkamer maak je het beste schoon met keukenpapier dat je erna weggooit. Hier is hygiëne namelijk het allerbelangrijkste.

De wasmachine en vaatwasser

De toestellen die dingen voor ons terug schoon maken, hebben ook soms een grondige wasbeurt nodig! Maak er de gewoonte van om de deur van je wasmachine en droogkast nog een uurtje open te laten staan na gebruik zodat ze kunnen verluchten. Maak de machines ook regelmatig schoon aan de binnenkant. Hier kunnen namelijk vloeistoffen en allerlei restjes blijven kleven, wat de ontwikkeling van bacteriën eenvoudiger maakt.

Dingen die je vaak aanraakt

Maak een lijstje van de dingen die je dagelijks enkele keren aanraakt. Deurklinken, afstandsbedieningen, smartphones, lichtschakelaars, toetsenborden… Ontsmet ze één keer per dag.

Ververs het linnen regelmatig

Bedlakens, bad- en keukenhanddoeken komen rechtstreeks in contact met ons lichaam en moeten dus regelmatig gewassen worden. Was ze zeker om de 7 dagen, maar hoe vaker hoe beter. Hang ze tussendoor regelmatig op om ze te verluchten en leg ze niet op elkaar.

Vergeet tot slot ook niet om elke kamer regelmatig te verluchten en je handen tussendoor vaak genoeg te wassen.

Ontdek meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer
5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
This site is registered on wpml.org as a development site.