Loading...
Overzicht

Hoe maak je van een kinderkamer een gezellige oase?

Leestijd mins

Deel deze post

Voor kinderen is hun slaapkamer de belangrijkste plek in huis. Het is hun eigen stekje waar ze kunnen spelen, slapen en schatten verbergen. Het is dus gigantisch belangrijk dat ze zich er goed voelen. Zorg voor wat extra magie met deze tips.

Bed cabane

Het kan een tipi zijn, een houten hut of een echt bedhuisje met een net dat over het bed hangt. Het belangrijkste is dat het bed een soort geheim schuiloord is waar je kind zich helemaal veilig voelt. Je ziet dit soort bedden steeds vaker in winkels, maar je kan het ook eenvoudig zelf maken. Met enkele lakens kom je bijvoorbeeld al een heel eind.

Kleur op de muur

Als je een kleur kiest voor de slaapkamer van je kind, doe dan vooral hen een plezier en kies een kleur die zij mooi vinden. De tijd waarin we roze kiezen voor meisjes en blauw voor jongens is namelijk al lang voorbij! Als de kamer heel klein is, laat je de muren beter wit. Hier kan je dan kiezen voor kleurrijke meubels en decoratie.

Extra bergruimte

Verhoog de kans dat de slaapkamer er niet te rommelig bij ligt door zo veel mogelijk bergruimte te voorzien. Hoe meer en hoe makkelijker bereikbaar, hoe beter! Een grote koffer, verschillende soorten dozen en grote schuiven maken het eenvoudiger om snel op te ruimen.

Creatief met licht

Profiteer zo veel mogelijk van het natuurlijk daglicht dat in de kamer binnenkomt. Speel bijvoorbeeld met licht door dunne gordijnen te gebruiken. Probeer zo weinig mogelijk rechtstreeks kunstlicht te gebruiken en kies voor zacht en gedimd licht. Nachtlampjes spotjes en lichtslinger zijn perfect voor een magische sfeer die aan een sterrenhemel doet denken.

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier