Loading...
Overzicht

Hoe maak je van een kinderkamer een gezellige oase?

Leestijd mins

Deel deze post

Voor kinderen is hun slaapkamer de belangrijkste plek in huis. Het is hun eigen stekje waar ze kunnen spelen, slapen en schatten verbergen. Het is dus gigantisch belangrijk dat ze zich er goed voelen. Zorg voor wat extra magie met deze tips.

Bed cabane

Het kan een tipi zijn, een houten hut of een echt bedhuisje met een net dat over het bed hangt. Het belangrijkste is dat het bed een soort geheim schuiloord is waar je kind zich helemaal veilig voelt. Je ziet dit soort bedden steeds vaker in winkels, maar je kan het ook eenvoudig zelf maken. Met enkele lakens kom je bijvoorbeeld al een heel eind.

Kleur op de muur

Als je een kleur kiest voor de slaapkamer van je kind, doe dan vooral hen een plezier en kies een kleur die zij mooi vinden. De tijd waarin we roze kiezen voor meisjes en blauw voor jongens is namelijk al lang voorbij! Als de kamer heel klein is, laat je de muren beter wit. Hier kan je dan kiezen voor kleurrijke meubels en decoratie.

Extra bergruimte

Verhoog de kans dat de slaapkamer er niet te rommelig bij ligt door zo veel mogelijk bergruimte te voorzien. Hoe meer en hoe makkelijker bereikbaar, hoe beter! Een grote koffer, verschillende soorten dozen en grote schuiven maken het eenvoudiger om snel op te ruimen.

Creatief met licht

Profiteer zo veel mogelijk van het natuurlijk daglicht dat in de kamer binnenkomt. Speel bijvoorbeeld met licht door dunne gordijnen te gebruiken. Probeer zo weinig mogelijk rechtstreeks kunstlicht te gebruiken en kies voor zacht en gedimd licht. Nachtlampjes spotjes en lichtslinger zijn perfect voor een magische sfeer die aan een sterrenhemel doet denken.

Ontdek meer

5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier