Loading...
Overzicht

Hoe maak je een mooi boeket met gedroogde bloemen?

Leestijd mins

Deel deze post

Gedroogde bloemen zijn nog lang geen verleden tijd! Ze zijn dit jaar zelfs populairder dan ooit! Ze geven je interieur een aparte, landelijke charme en zijn perfect voor iedereen die soms wel eens vergeet om planten of bloemen water te geven. Wist je dat je helemaal niet naar de bloemenwinkel hoeft en gewoon zelf gedroogde bloemen kan maken?

Welke bloemen kies je?

Kies bloemen die in volle bloei zijn en helemaal open staan. Ze moeten vol leven zitten en nog niet aan het verwelken zijn. Hou er ook rekening mee dat de bloemen met het minste volume makkelijker te drogen zijn. Margrieten of klaprozen zijn bijvoorbeeld ideaal!

Bloemen plukken

Om vocht zo goed mogelijk te vermijden, pluk je de bloemen het best op een zonovergoten dag, op het einde van de ochtend.

Hoe droog je ze?

Zodra je terug thuis bent met je oogst, pluk je de onderste blaadjes van de bloemen. Neem een elastiek of fijn touw en 4 of 5 bloemen. Droog de stengels nog eens af en vorm kleine boeketjes die je onderaan de stengels samenbindt. Hang de boeketjes omgekeerd op een goed verluchte, droge en donkere plek op. Afhankelijk van de plaats waar je ze hangt, kan het drogen enkele weken duren. Ga af en toe eens kijken.

Droogbloemen presenteren

Net als een bosje verse bloemen, kan je een boeketje gedroogde bloemen gewoon in een vaas zetten. Voor een specialer effect kan je ze in een kruik plaatsen, aan een haakje in de muur hangen of op een servet leggen.

Ontdek meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer
Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier