Loading...
Overzicht

De wereld van Reiki: wellness op basis van energie

Leestijd mins

Deel deze post

Wellness en relaxatie zijn populairder dan ooit. Er zijn dan ook tal van methodes zoals yoga, Pilates, acupunctuur en Reiki. Het laatste is misschien wel minder bekend, maar zeker niet minder de moeite waard. We duiken even in de wereld van Reiki.

Wat is Reiki?

Reiki komt uit Japan en is een verzorgingsmethode die energie gebruikt. Het is gericht op welzijn en combineert ontspanning met meditatie. De discipline is over de jaren heen geëvolueerd en aangepast naar de Westerse wereld. Vandaag komt Reiki gebaseerd op energetische verzorging het vaakst voor. Het woord bestaat uit ‘Rei’, wat ziel of geest betekent, en ‘Ki’, wat staat voor energie. Het wordt vaak vertaald als ‘universele energie’ of ‘spirituele levenskracht, maar de betekenis is eigenlijk niet zo makkelijk te vertalen. Je zou het kunnen samenvatten als de energie die circuleert in elk levend wezen en in de natuur. Het behandelt stress, angst en slapeloosheid, maar kan je ook gewoon helpen om te ontspannen.

Een Reiki behandeling

Elke behandeling begint met een gesprek zodat de therapeut te weten komt waarom je precies langskomt en wat jij verwacht. Daarna ga je op een massagetafel liggen, mét kledij, maar zonder schoenen en accessoires. Het enige wat jij dan hoeft te doen is ontspannen en rustig ademen. De therapeut plaatst zijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam, soms met lichte druk, soms zelfs zonder je echt aan te raken. Zo gaat de energie door je lichaam stromen.

Reiki is voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen voorwaarden waaraan je moet voldoen om aan een behandeling deel te nemen.

Ontdek meer

La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier