Loading...
Overzicht

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Leestijd mins

Deel deze post

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Welke planten kies je het beste?

Planten spelen in een wintertuin uiteraard de hoofdrol. Hou je dus niet in wanneer je naar het plantencentrum gaat! Het is belangrijk dat je kamerplanten kiest of exotische struiken die even binnen kunnen groeien. Let wel op de eigenschappen van de planten die je kiest. Als er niet veel licht is in de ruimte waar je een plantentuin wilt maken, kies je bijvoorbeeld beter niet voor planten die veel licht nodig hebben.

Hoe maak je een wintertuin?

Kies een kamer of een hoekje in huis met een mooi uitzicht op de tuin. Een veranda is bijvoorbeeld de ideale plek, maar ook een vensterbank is een optie. Vul de ruimte met de planten die je gekozen hebt en verdeel ze over de ruimte. Let ook hier opnieuw op de eigenschappen en eisen van de planten. Wanneer ze allemaal een plekje kregen, kan je ook wat extra decoratie toevoegen. Een rieten zetel, een mand, bloempotten… Laat je creativiteit de vrije loop!

Wat doe je in een wintertuin?

Bekijk je wintertuin als een rustige plek waar je kan lezen, genieten van een kopje koffie of zelfs mediteren. Breng er minstens 5 minuten per dag door om de planten te verzorgen. Het kan een ritueel zijn dat je even helemaal tot rust brengt.

Ontdek meer

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Lees meer
5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier