Loading...
Overzicht

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Leestijd mins

Deel deze post

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Welke planten kies je het beste?

Planten spelen in een wintertuin uiteraard de hoofdrol. Hou je dus niet in wanneer je naar het plantencentrum gaat! Het is belangrijk dat je kamerplanten kiest of exotische struiken die even binnen kunnen groeien. Let wel op de eigenschappen van de planten die je kiest. Als er niet veel licht is in de ruimte waar je een plantentuin wilt maken, kies je bijvoorbeeld beter niet voor planten die veel licht nodig hebben.

Hoe maak je een wintertuin?

Kies een kamer of een hoekje in huis met een mooi uitzicht op de tuin. Een veranda is bijvoorbeeld de ideale plek, maar ook een vensterbank is een optie. Vul de ruimte met de planten die je gekozen hebt en verdeel ze over de ruimte. Let ook hier opnieuw op de eigenschappen en eisen van de planten. Wanneer ze allemaal een plekje kregen, kan je ook wat extra decoratie toevoegen. Een rieten zetel, een mand, bloempotten… Laat je creativiteit de vrije loop!

Wat doe je in een wintertuin?

Bekijk je wintertuin als een rustige plek waar je kan lezen, genieten van een kopje koffie of zelfs mediteren. Breng er minstens 5 minuten per dag door om de planten te verzorgen. Het kan een ritueel zijn dat je even helemaal tot rust brengt.

Ontdek meer

Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier