Loading...
Overzicht

Darmflora: essentieel voor een goede gezondheid

Leestijd mins

Deel deze post

De darmflora zijn micro-organismen zoals schimmels en gisten die in je spijsverteringskanalen, je dunne en dikke darm, zitten. Dit deel van je lichaam bevat 100 000 miljard bacteriën. Het is belangrijk om je darmflora te verzorgen zodat ze samengesteld zijn uit “goede” bacteriën.

Het belang van goede darmflora

De darmflora worden in onze eerste levensjaren opgebouwd en onderscheiden de goede van de slechte bacteriën. Goede darmflora versterken je immuniteit, ze vormen een soort barrière in de darmwand en treden op tegen pathogene bacteriën die schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Functies van darmflora

Ons spijsverteringskanaal bevat unieke en onmisbare enzymen die de voedingsstoffen uit ons voedsel opnemen. De enzymen breken onze voeding af en halen er essentiële stoffen uit. Daarnaast helpen onze darmflora bij de aanmaak van vitamines. Zo kunnen onze darmbacteriën vitamine K en vitamine B aanmaken.

Probiotica

Draag zorg voor je darmflora en eet probiotica! Probiotica zijn rijk aan niet-pathogene micro-organismen en dragen bij tot het evenwicht van de darmflora. We vinden probiotica terug in voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen. Producten zoals yoghurt, zuurkool, miso, kefir en zuurdesembrood zijn goede voorbeelden.

Leef gezond

Zorg er voor dat je gevarieerd en evenwichtig eet en zorg voor een goede portie vezels in je menu aan de hand van groenten, pasta en volkorenbrood. Vermijd verwerkt voedsel en wees voorzichtig met alcohol. Beweeg regelmatig en vermijd stress.

Ontdek meer

Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier