Loading...
Overzicht

Darmflora: essentieel voor een goede gezondheid

Leestijd mins

Deel deze post

De darmflora zijn micro-organismen zoals schimmels en gisten die in je spijsverteringskanalen, je dunne en dikke darm, zitten. Dit deel van je lichaam bevat 100 000 miljard bacteriën. Het is belangrijk om je darmflora te verzorgen zodat ze samengesteld zijn uit “goede” bacteriën.

Het belang van goede darmflora

De darmflora worden in onze eerste levensjaren opgebouwd en onderscheiden de goede van de slechte bacteriën. Goede darmflora versterken je immuniteit, ze vormen een soort barrière in de darmwand en treden op tegen pathogene bacteriën die schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Functies van darmflora

Ons spijsverteringskanaal bevat unieke en onmisbare enzymen die de voedingsstoffen uit ons voedsel opnemen. De enzymen breken onze voeding af en halen er essentiële stoffen uit. Daarnaast helpen onze darmflora bij de aanmaak van vitamines. Zo kunnen onze darmbacteriën vitamine K en vitamine B aanmaken.

Probiotica

Draag zorg voor je darmflora en eet probiotica! Probiotica zijn rijk aan niet-pathogene micro-organismen en dragen bij tot het evenwicht van de darmflora. We vinden probiotica terug in voedingssupplementen en bepaalde voedingsmiddelen. Producten zoals yoghurt, zuurkool, miso, kefir en zuurdesembrood zijn goede voorbeelden.

Leef gezond

Zorg er voor dat je gevarieerd en evenwichtig eet en zorg voor een goede portie vezels in je menu aan de hand van groenten, pasta en volkorenbrood. Vermijd verwerkt voedsel en wees voorzichtig met alcohol. Beweeg regelmatig en vermijd stress.

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer
Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier