Loading...
Overzicht

7 producten die je huis heerlijk doen ruiken

Leestijd mins

Deel deze post

Een frisse geur in de zomer en een warme, diepe geur in de winter... Geur heeft een grote invloed op de sfeer van een kamer. Maar hoe breng je nu precies een specifieke geur naar binnen? Wij verzamelden enkele opties.

Geparfumeerde kaars

De meeste klassieke oplossing blijft bij velen de meest geliefde. De laatste jaren is het aanbod geurkaarsen ook enorm toegenomen. Er zijn kaarsen met natuurlijke was, XXL-kaarsen, creatieve kaarsen… Gigantisch veel opties dus! Zowel op vlak van geur als op vlak van vorm. Daarnaast brengen ze ook meteen een tikkeltje meer sfeer naar binnen!

Interieurparfums

Een parfumflesje ruikt niet alleen lekker, het is meteen ook een mooi stukje decoratie. Aan de hand van interieurparfums kan je een heel specifieke geur verspreiden in een bepaalde ruimte. Zo heb je bijvoorbeeld zelfs een geur die speciaal gemaakt is voor je dressing.

Elektrische diffuser

Met dit kleine elektrische apparaatje kan je essentiële oliën in de ruimte vernevelen. Naast een aangename geur krijg je ook nog eens een portie aromatherapie! Het is natuurlijk ook belangrijk dat je het toestel goed onderhoudt.

Geurstokjes

Dit systeem is heel eenvoudig. Het is een flesje met geparfumeerde vloeistof waarin houten stokjes zitten. Hoe meer stokjes je in de vloeistof stopt, hoe sterker de geur zal zijn. Hoe minder stokjes, hoe minder geur zal verspreiden. Als het flesje leeg is, kan je het altijd opnieuw opvullen.
Katalytische lamp

Van deze design olielamp is de bekendste vorm ongetwijfeld de “Lampe Berger”. Het is een decoratiestuk dat je in heel wat huizen terug kan vinden. De lamp wordt gevuld met een geparfumeerde vloeistof waarin een lont gedrenkt zit. Het is de bedoeling dat je de lont aansteekt, de vlam enkele minuten laat branden en ze dan dooft. Het parfum verspreidt zich snel en vrij intens. Wanneer de geur even te veel wordt, kan je een stop op de brander zetten. Dit is een perfect systeem om snel een kamer te parfumeren of een slechte geur te verdoezelen.

Wierook

Wierookstaafjes laten branden is een zeer traditionele, klassieke manier om je huis te parfumeren. Je geeft de ruimte meteen een rustgevende sfeer.

Potpourri

Dit is opnieuw een iets klassiekere methode. Het klinkt wat ouderwets, maar het is een natuurlijke manier om je interieur te parfumeren. We grijpen steeds vaker naar natuurlijke alternatieven, dus waarom zouden we dit niet doen bij interieurparfums!

Ontdek meer

La rêverie favorise l’apaisement Quand vous rêvassez, votre cerveau passe en mode automatique. Ne pensez pas qu’il est inactif, car contrairement aux rêves endormis, vous pouvez guider et orienter le rêve éveillé. Cette capacité permet de vous évader, de penser à des choses plaisantes et de partir dans des mondes imaginaires. Grâce à cet état proche de l’hypnose, votre corps et votre esprit se détendent. Veillez cependant à ne pas rêvasser trop concrètement le soir, au risque de vous endormir moins facilement. La rêverie développe la créativité Des idées concrètes et moins concrètes fusent pendant le rêve éveillé. Cela vous donne aussi accès à d’anciens souvenirs, dont certains vous resteront à l’esprit. D’autres peuvent offrir une réponse évidente à une question restée quelque temps en suspens. Grâce à cette activité cérébrale, votre cerveau fait des associations d’idées et fait naître des solutions que vous n’aviez peut-être pas envisagées. La rêverie pousse à atteindre ses objectifs En visualisant les objectifs que vous n’avez pas encore eu le temps de réaliser, vous pouvez les atteindre plus facilement ou vous en approcher. C’est prouvé : s’imaginer en train de réaliser un objectif, comme gagner une compétition, aide à le concrétiser. De plus, en rêvant éveillé, vous identifiez vos craintes, ce qui vous aide à mieux les appréhender afin qu’elles ne soient plus un obstacle.

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer
La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier