Loading...
Overzicht

6 tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

Leestijd mins

Deel deze post

Fleurige bloemen, frisse slaatjes en kleurrijke kleren… De lente is terug in het land! We kunnen eindelijk terug meer buiten doen en genieten van het mooie weer. Het is ook weer hét moment voor de grote lenteschoonmaak! Alles netjes op orde brengen, helpt ons om het nieuwe seizoen goed in te zetten. Om de lenteschoonmaak een gegarandeerd succes te maken, verzamelden wij enkele tips!

Maak een planning

Het moment waarop je begint met een grote schoonmaak is vaak ook het moeilijkste. Waar moet je nu in godsnaam beginnen? Maak eerst een lijstje met alle kamers van het huis en plaats ze dan in de volgorde waarin je ze wilt schoonmaken. Let op dat je ruimtes die wat meer werk vragen, zoals de keuken en badkamer, niet allemaal na elkaar inplant. Zorg voor afwisseling.

Maak lijstjes

Wanneer je kamerplanning klaar is, kan je per kamer aanduiden wat je allemaal moet doen. Je kan zelfs de allerkleinste taken op deze lijst zetten. Op die manier kan je sneller iets afvinken en zie je duidelijker hoe veel je al hebt gedaan.

Zorg voor sfeer

Trek een comfortabele outfit aan en zet een playlist met je favoriete nummers op. Goede muziek zorgt namelijk voor een goede portie motivatie. Zorg daarnaast ook voor degelijk materiaal. Leg goede sponzen en stevige dweilen klaar en kies voor producten die lekker ruiken.

Sorteer en elimineer

Maak van de lenteschoonmaak gebruik om komaf te maken met spullen die je niet meer nodig hebt of niet langer gebruikt. Gooi kapotte voorwerpen weg en breng de spullen die je niet meer nodig hebt naar de kringloopwinkel.

Vergeet niets

Denk aan de dingen die je vaak vergeet. Lampen, schakelaars, deurklinken, de afstandsbediening, speelgoed en zelfs de vuilnisbak! Maak ook de allerkleinste hoekjes van het huis schoon.

Bewonder je werk

Neem na de schoonmaak even de tijd om te genieten van het werk dat je verricht hebt en beloon jezelf. Neem een heerlijke douche in je blinkende badkamer of geniet van je favoriete serie in je kraaknette woonkamer.

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier