Loading...
Overzicht

6 tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

Leestijd mins

Deel deze post

Fleurige bloemen, frisse slaatjes en kleurrijke kleren… De lente is terug in het land! We kunnen eindelijk terug meer buiten doen en genieten van het mooie weer. Het is ook weer hét moment voor de grote lenteschoonmaak! Alles netjes op orde brengen, helpt ons om het nieuwe seizoen goed in te zetten. Om de lenteschoonmaak een gegarandeerd succes te maken, verzamelden wij enkele tips!

Maak een planning

Het moment waarop je begint met een grote schoonmaak is vaak ook het moeilijkste. Waar moet je nu in godsnaam beginnen? Maak eerst een lijstje met alle kamers van het huis en plaats ze dan in de volgorde waarin je ze wilt schoonmaken. Let op dat je ruimtes die wat meer werk vragen, zoals de keuken en badkamer, niet allemaal na elkaar inplant. Zorg voor afwisseling.

Maak lijstjes

Wanneer je kamerplanning klaar is, kan je per kamer aanduiden wat je allemaal moet doen. Je kan zelfs de allerkleinste taken op deze lijst zetten. Op die manier kan je sneller iets afvinken en zie je duidelijker hoe veel je al hebt gedaan.

Zorg voor sfeer

Trek een comfortabele outfit aan en zet een playlist met je favoriete nummers op. Goede muziek zorgt namelijk voor een goede portie motivatie. Zorg daarnaast ook voor degelijk materiaal. Leg goede sponzen en stevige dweilen klaar en kies voor producten die lekker ruiken.

Sorteer en elimineer

Maak van de lenteschoonmaak gebruik om komaf te maken met spullen die je niet meer nodig hebt of niet langer gebruikt. Gooi kapotte voorwerpen weg en breng de spullen die je niet meer nodig hebt naar de kringloopwinkel.

Vergeet niets

Denk aan de dingen die je vaak vergeet. Lampen, schakelaars, deurklinken, de afstandsbediening, speelgoed en zelfs de vuilnisbak! Maak ook de allerkleinste hoekjes van het huis schoon.

Bewonder je werk

Neem na de schoonmaak even de tijd om te genieten van het werk dat je verricht hebt en beloon jezelf. Neem een heerlijke douche in je blinkende badkamer of geniet van je favoriete serie in je kraaknette woonkamer.

Ontdek meer

5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer
Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier