Loading...
Overzicht

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Leestijd mins

Deel deze post

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Herbruikbare naamlabels

Maak leuke naamlabels die je op voorwerpen kan plakken. Op die manier kan je verwarring vermijden en herkent een kind meteen zijn eigen glas of bord. Gebruik zelfklevende etiketten of kleine wasknijpers. Schrijf de naam van je kind erop en versier het met mooie kleuren en glitters. Stop ze ook in zijn tas en jas zodat je kind ze altijd bij heeft en er een gewoonte van maakt om ze te gebruiken.

Gebruik een stickerbord

Maak enkele stickerborden waarop je de namen van alle gezinsleden onder elkaar zet. Hang de borden op plaatsen waar je jouw kinderen wilt helpen herinneren dat ze hun handen moeten wassen. De bedoeling is dat wanneer je kind zo’n bord ziet, hij meteen weet dat hij zijn handen moet wassen. Als ze het goed hebben gedaan, mogen ze een sticker naast hun naam kleven. In de avond kan je het aantal stickers optellen en hen even feliciteren.

Zeg het met een lied

Niezen in je elleboog, je papieren zakdoekje weggooien, je handen en je polsen lang genoeg wassen… Het zijn allemaal gewoontes die een kind moet aanleren. Maak er een liedje van zodat ze het beter kunnen onthouden. Het liedje zal hen ook aanmoedigen om de regels te volgen. Om het nog makkelijker te maken, kan je een tekst verzinnen op een melodie die ze al kennen.

Leuke mondmaskers

Moet jouw kind een mondmasker dragen? Maak er een verkleedpartij van! Als je kan naaien, kan je heel eenvoudig je eigen maskers maken van stoffen in leuke kleuren en prints. Je kan ook een bestaand mondmasker transformeren met leuke figuren die je op het masker kan strijken of met textiellijm kan bevestigen.

Ontdek meer

5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier