Loading...
Overzicht

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Leestijd mins

Deel deze post

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Herbruikbare naamlabels

Maak leuke naamlabels die je op voorwerpen kan plakken. Op die manier kan je verwarring vermijden en herkent een kind meteen zijn eigen glas of bord. Gebruik zelfklevende etiketten of kleine wasknijpers. Schrijf de naam van je kind erop en versier het met mooie kleuren en glitters. Stop ze ook in zijn tas en jas zodat je kind ze altijd bij heeft en er een gewoonte van maakt om ze te gebruiken.

Gebruik een stickerbord

Maak enkele stickerborden waarop je de namen van alle gezinsleden onder elkaar zet. Hang de borden op plaatsen waar je jouw kinderen wilt helpen herinneren dat ze hun handen moeten wassen. De bedoeling is dat wanneer je kind zo’n bord ziet, hij meteen weet dat hij zijn handen moet wassen. Als ze het goed hebben gedaan, mogen ze een sticker naast hun naam kleven. In de avond kan je het aantal stickers optellen en hen even feliciteren.

Zeg het met een lied

Niezen in je elleboog, je papieren zakdoekje weggooien, je handen en je polsen lang genoeg wassen… Het zijn allemaal gewoontes die een kind moet aanleren. Maak er een liedje van zodat ze het beter kunnen onthouden. Het liedje zal hen ook aanmoedigen om de regels te volgen. Om het nog makkelijker te maken, kan je een tekst verzinnen op een melodie die ze al kennen.

Leuke mondmaskers

Moet jouw kind een mondmasker dragen? Maak er een verkleedpartij van! Als je kan naaien, kan je heel eenvoudig je eigen maskers maken van stoffen in leuke kleuren en prints. Je kan ook een bestaand mondmasker transformeren met leuke figuren die je op het masker kan strijken of met textiellijm kan bevestigen.

Ontdek meer

24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier