Loading...
Overzicht

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Leestijd mins

Deel deze post

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Herbruikbare naamlabels

Maak leuke naamlabels die je op voorwerpen kan plakken. Op die manier kan je verwarring vermijden en herkent een kind meteen zijn eigen glas of bord. Gebruik zelfklevende etiketten of kleine wasknijpers. Schrijf de naam van je kind erop en versier het met mooie kleuren en glitters. Stop ze ook in zijn tas en jas zodat je kind ze altijd bij heeft en er een gewoonte van maakt om ze te gebruiken.

Gebruik een stickerbord

Maak enkele stickerborden waarop je de namen van alle gezinsleden onder elkaar zet. Hang de borden op plaatsen waar je jouw kinderen wilt helpen herinneren dat ze hun handen moeten wassen. De bedoeling is dat wanneer je kind zo’n bord ziet, hij meteen weet dat hij zijn handen moet wassen. Als ze het goed hebben gedaan, mogen ze een sticker naast hun naam kleven. In de avond kan je het aantal stickers optellen en hen even feliciteren.

Zeg het met een lied

Niezen in je elleboog, je papieren zakdoekje weggooien, je handen en je polsen lang genoeg wassen… Het zijn allemaal gewoontes die een kind moet aanleren. Maak er een liedje van zodat ze het beter kunnen onthouden. Het liedje zal hen ook aanmoedigen om de regels te volgen. Om het nog makkelijker te maken, kan je een tekst verzinnen op een melodie die ze al kennen.

Leuke mondmaskers

Moet jouw kind een mondmasker dragen? Maak er een verkleedpartij van! Als je kan naaien, kan je heel eenvoudig je eigen maskers maken van stoffen in leuke kleuren en prints. Je kan ook een bestaand mondmasker transformeren met leuke figuren die je op het masker kan strijken of met textiellijm kan bevestigen.

Ontdek meer

Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer
5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier