Loading...
Overzicht

4 tips voor meer quality time met je kinderen

Leestijd mins

Deel deze post

Hoewel we wel voortdurend in het gezelschap zijn van onze kinderen, betekent dit niet dat we ook altijd een waardevol moment samen beleven. Hier zijn vier goede gewoontes die we kunnen aanleren om actiever betrokken te zijn in het leven van onze kinderen.

Quality time boven cadeautjes

Samen mooie momenten beleven is belangrijker dan materiële zaken zoals bijvoorbeeld cadeautjes. Geef voorrang aan belangrijke momenten. Leren, lachen, vertellen… Om echt het beste uit deze momenten te halen, kan je deze momenten benoemen. Bijvoorbeeld het avondverhaaltje, het vieruurgrapje… Creëer vaste momenten om naar uit te kijken.

Kleine inspanningen tellen ook

Door je kinderen te feliciteren bij een kleine inspanning of verandering, kan je tonen dat je oplet en het opgemerkt hebt. Het is belangrijk dat kinderen ervaren dat je geïnteresseerd bent en dat je hen aanmoedigt. Hierdoor ontwikkelen ze zelfvertrouwen en zien ze jou als een partner die helpt om hun doelen te bereiken.

Deel jouw ervaringen

Met de fiets leren rijden, een nieuwe taal leren spreken, voor het eerst examens afleggen… Jij hebt het ook allemaal meegemaakt! Vertel je kinderen over jouw ervaringen en geef hen advies op basis van jouw belevenissen als kind. Zo begrijpen ze dat jij ook kind bent geweest en dat je in deze uitdagingen geslaagd bent.

Verdeel je tijd

Als je meerdere kinderen hebt, dan is het belangrijk dat je voor elk van hen tijd vrijmaakt. Kinderen zijn net als wij volwassenen niet volledig hetzelfde in groepsverband. Ze vinden het misschien eenvoudiger om iets tegen jou alleen te zeggen dus geef hen ook die kans.

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier