Loading...
Overzicht

4 tips voor meer quality time met je kinderen

Leestijd mins

Deel deze post

Hoewel we wel voortdurend in het gezelschap zijn van onze kinderen, betekent dit niet dat we ook altijd een waardevol moment samen beleven. Hier zijn vier goede gewoontes die we kunnen aanleren om actiever betrokken te zijn in het leven van onze kinderen.

Quality time boven cadeautjes

Samen mooie momenten beleven is belangrijker dan materiële zaken zoals bijvoorbeeld cadeautjes. Geef voorrang aan belangrijke momenten. Leren, lachen, vertellen… Om echt het beste uit deze momenten te halen, kan je deze momenten benoemen. Bijvoorbeeld het avondverhaaltje, het vieruurgrapje… Creëer vaste momenten om naar uit te kijken.

Kleine inspanningen tellen ook

Door je kinderen te feliciteren bij een kleine inspanning of verandering, kan je tonen dat je oplet en het opgemerkt hebt. Het is belangrijk dat kinderen ervaren dat je geïnteresseerd bent en dat je hen aanmoedigt. Hierdoor ontwikkelen ze zelfvertrouwen en zien ze jou als een partner die helpt om hun doelen te bereiken.

Deel jouw ervaringen

Met de fiets leren rijden, een nieuwe taal leren spreken, voor het eerst examens afleggen… Jij hebt het ook allemaal meegemaakt! Vertel je kinderen over jouw ervaringen en geef hen advies op basis van jouw belevenissen als kind. Zo begrijpen ze dat jij ook kind bent geweest en dat je in deze uitdagingen geslaagd bent.

Verdeel je tijd

Als je meerdere kinderen hebt, dan is het belangrijk dat je voor elk van hen tijd vrijmaakt. Kinderen zijn net als wij volwassenen niet volledig hetzelfde in groepsverband. Ze vinden het misschien eenvoudiger om iets tegen jou alleen te zeggen dus geef hen ook die kans.

Ontdek meer

24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer
Quand les températures chutent, les oiseaux ont parfois du mal à trouver de la nourriture. Suivez nos conseils pour les nourrir.

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Meer dan een voederhuisje? Zo voed je vogels in de winter

Tijdens de koude wintermaanden wordt het voor heel wat vogels moeilijk om voedsel te vinden. Heb jij een terras of tuin? Dan kan je hen misschien wel helpen! Wij geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier