Loading...
Overzicht

4 producten die je nodig hebt voor een duurzamere badkamer

Leestijd mins

Deel deze post

Goed zijn voor de planeet begint bij kleine stapjes. Net zoals in de keuken gebruiken we in de badkamer heel wat producten in plastic verpakkingen. Shampoo, douchegel, handcrème, oorstaafjes… Het komt uiteindelijk allemaal terecht in de vuilnisbak. Wij verzamelden enkele alternatieven die jouw routine in de badkamer duurzamer maken.

Houten borstels

Ruil je plastic haarborstels in voor exemplaren uit natuurlijke materialen. Houten borstels zijn bijvoorbeeld niet alleen beter voor het milieu, maar ze gaan ook nog eens langer mee! Je kan ook je tandenborstel vervangen door een exemplaar in bamboe!

Herbruikbare wattenschijfjes

Ken jij herbruikbare wattenschijfjes al? Ze zijn gemaakt van stof en wanneer je ze gebruikt hebt, gooi je ze in de was in plaats van in de vuilbak! Ze bestaan in verschillende kleuren, vormen en materialen, maar je kan ze ook makkelijk zelf maken door 2 cirkels uit een oud deken te knippen en ze aan elkaar te naaien.

Alternatieven voor wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn zo schadelijk voor het milieu dat ze binnenkort zelfs verboden zullen zijn. Je kan kiezen voor wattenstaafjes uit bamboe, maar die komen even snel in de vuilbak terecht. De beste oplossing is de oriculi, een stokje uit Japan. Je gebruikt het en maakt het daarna gewoon even schoon!

Vaste shampoo

Net zoals er een stuk zeep bestaat voor je handen en lichaam, bestaat er een stuk zeep voor je haar! Zo hoef je geen shampoo meer te gebruiken in een plastic fles. Indien je toch liever een vloeibare versie gebruikt, koop je die het beste in bulk en giet je die in grote containers.

Ontdek meer

5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer
5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Original Blanc

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
This site is registered on wpml.org as a development site.