Loading...
Overzicht

4 producten die je nodig hebt voor een duurzamere badkamer

Leestijd mins

Deel deze post

Goed zijn voor de planeet begint bij kleine stapjes. Net zoals in de keuken gebruiken we in de badkamer heel wat producten in plastic verpakkingen. Shampoo, douchegel, handcrème, oorstaafjes… Het komt uiteindelijk allemaal terecht in de vuilnisbak. Wij verzamelden enkele alternatieven die jouw routine in de badkamer duurzamer maken.

Houten borstels

Ruil je plastic haarborstels in voor exemplaren uit natuurlijke materialen. Houten borstels zijn bijvoorbeeld niet alleen beter voor het milieu, maar ze gaan ook nog eens langer mee! Je kan ook je tandenborstel vervangen door een exemplaar in bamboe!

Herbruikbare wattenschijfjes

Ken jij herbruikbare wattenschijfjes al? Ze zijn gemaakt van stof en wanneer je ze gebruikt hebt, gooi je ze in de was in plaats van in de vuilbak! Ze bestaan in verschillende kleuren, vormen en materialen, maar je kan ze ook makkelijk zelf maken door 2 cirkels uit een oud deken te knippen en ze aan elkaar te naaien.

Alternatieven voor wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn zo schadelijk voor het milieu dat ze binnenkort zelfs verboden zullen zijn. Je kan kiezen voor wattenstaafjes uit bamboe, maar die komen even snel in de vuilbak terecht. De beste oplossing is de oriculi, een stokje uit Japan. Je gebruikt het en maakt het daarna gewoon even schoon!

Vaste shampoo

Net zoals er een stuk zeep bestaat voor je handen en lichaam, bestaat er een stuk zeep voor je haar! Zo hoef je geen shampoo meer te gebruiken in een plastic fles. Indien je toch liever een vloeibare versie gebruikt, koop je die het beste in bulk en giet je die in grote containers.

Ontdek meer

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

Tover je badkamer om tot een oase van rust en wellness

We brengen veel meer tijd door in de badkamer dan we misschien zelf beseffen. We starten er de dag in de ochtend en komen er tot rust in de avond. Het spreekt vanzelf dat we ons dan ook zo goed mogelijk willen voelen in deze ruimte. Wij verzamelden enkele tips om je badkamer net dat tikkeltje gezelliger te maken.

Lees meer

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

3 goede voornemens om je dit jaar meer in te zetten op duurzaamheid

Een nieuw jaar vraagt om gloednieuwe voornemens! Wat nu als we dit jaar minder aan onszelf denken en meer aan onze planeet? Wij verzamelden enkele goede voornemens waarin het klimaat de hoofdrol speelt.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier