Loading...
Overzicht

4 producten die je nodig hebt voor een duurzamere badkamer

Leestijd mins

Deel deze post

Goed zijn voor de planeet begint bij kleine stapjes. Net zoals in de keuken gebruiken we in de badkamer heel wat producten in plastic verpakkingen. Shampoo, douchegel, handcrème, oorstaafjes… Het komt uiteindelijk allemaal terecht in de vuilnisbak. Wij verzamelden enkele alternatieven die jouw routine in de badkamer duurzamer maken.

Houten borstels

Ruil je plastic haarborstels in voor exemplaren uit natuurlijke materialen. Houten borstels zijn bijvoorbeeld niet alleen beter voor het milieu, maar ze gaan ook nog eens langer mee! Je kan ook je tandenborstel vervangen door een exemplaar in bamboe!

Herbruikbare wattenschijfjes

Ken jij herbruikbare wattenschijfjes al? Ze zijn gemaakt van stof en wanneer je ze gebruikt hebt, gooi je ze in de was in plaats van in de vuilbak! Ze bestaan in verschillende kleuren, vormen en materialen, maar je kan ze ook makkelijk zelf maken door 2 cirkels uit een oud deken te knippen en ze aan elkaar te naaien.

Alternatieven voor wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn zo schadelijk voor het milieu dat ze binnenkort zelfs verboden zullen zijn. Je kan kiezen voor wattenstaafjes uit bamboe, maar die komen even snel in de vuilbak terecht. De beste oplossing is de oriculi, een stokje uit Japan. Je gebruikt het en maakt het daarna gewoon even schoon!

Vaste shampoo

Net zoals er een stuk zeep bestaat voor je handen en lichaam, bestaat er een stuk zeep voor je haar! Zo hoef je geen shampoo meer te gebruiken in een plastic fles. Indien je toch liever een vloeibare versie gebruikt, koop je die het beste in bulk en giet je die in grote containers.

Ontdek meer

Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer
5 conseils pour se sentir plus zen au quotidien

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

5 tips om je elke dag meer zen te voelen

Tel je vaak ongeduldig af tot het weekend om eindelijk wat stoom af te blazen? Omdat we weten dat het niet altijd eenvoudig is om tot rust te komen op een weekdag, verzamelden we enkele tips.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier