Loading...
Overzicht

3 manieren om te ontspannen voor de hele familie

Leestijd mins

Deel deze post

We zijn steeds vaker bezig met ontspanning, relaxatie en meditatie. Maar wist je dat het ook een goed idee kan zijn om je kinderen erbij te betrekken? Door rustgevende oefeningen kunnen kinderen leren om het leven op een rustige manier aan te pakken. Wij kozen 3 oefeningen uit die je met kinderen kan doen.

Massage

Kies een knusse plek uit in je huis en neem een comfortabele houding aan. Zet zachte muziek op en zorg voor een crème of olie met een lekkere geur. Vraag je kind om de ogen te sluiten en masseer met lichte bewegingen en een zachte druk. Vraag hen om hun gedachten te richten op de plek die je masseert en te zeggen wat die precies voelt. Op die manier werkt een massage niet alleen ontspannend, maar zorgt het er ook nog eens voor dat jullie band sterker wordt.

Mandala

Ondertussen maken heel wat scholen al gebruik van deze grafische, cirkelvormige tekeningen uit India. Tijdens het inkleuren van zo’n tekening ben je volledig geconcentreerd op het inkleuren van de vormen en maak je je gedachten volledig vrij. Dit werkt zowel voor kinderen als volwassenen! Er zijn geen regels voor de manier waarop je moet kleuren, het is belangrijk om je creativiteit de vrije loop te laten.

Ademhalingsoefeningen

Zeker voor moeilijke slapers zijn ademhalingsoefeningen heel praktisch. Het wordt zo een soort ritueel dat elke avond moet gevolgd worden bij het slapengaan. Laat je kind de ogen sluiten terwijl hij op zijn rug ligt in bed en de handen op de buik plaatsen. Vraag hem dan om “te ademen als een kikker”. Dit betekent dat je diep gaat inademen en je buik bol maakt om daarna uit te ademen en je buik terug in te trekken. Herhaal dit enkele keren tot het vanzelf gaat. Vertel terwijl een verhaaltje waarin je kind kan wegdromen.

Ontdek meer

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

Decoratie: 3 originele ideeën voor je feesttafel

De meest feestelijke tijd van het jaar is aangebroken! Tijdens de eindejaarsfeesten brengen we veel tijd aan tafel door met onze familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat deze tafel er feestelijk uit ziet! Wij verzamelden enkele originele decoratie ideeën om jouw tafel net dat tikkeltje mooier te maken.

Lees meer
5 astuces pour faire de sa chambre un cocon paisible

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

5 tips om je slaapkamer nog gezelliger te maken

Wist je dat we per jaar ongeveer 2.800 uur slapen? We brengen dus heel wat tijd door in onze slaapkamer. Maar wist je dat diezelfde slaapkamer een van de ruimtes is waar we minder aandacht aan besteden wanneer het op inrichting aankomt? Wij verzamelden enkele tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een gezellige cocon.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier