Loading...
Overzicht

3 manieren om te ontspannen voor de hele familie

Leestijd mins

Deel deze post

We zijn steeds vaker bezig met ontspanning, relaxatie en meditatie. Maar wist je dat het ook een goed idee kan zijn om je kinderen erbij te betrekken? Door rustgevende oefeningen kunnen kinderen leren om het leven op een rustige manier aan te pakken. Wij kozen 3 oefeningen uit die je met kinderen kan doen.

Massage

Kies een knusse plek uit in je huis en neem een comfortabele houding aan. Zet zachte muziek op en zorg voor een crème of olie met een lekkere geur. Vraag je kind om de ogen te sluiten en masseer met lichte bewegingen en een zachte druk. Vraag hen om hun gedachten te richten op de plek die je masseert en te zeggen wat die precies voelt. Op die manier werkt een massage niet alleen ontspannend, maar zorgt het er ook nog eens voor dat jullie band sterker wordt.

Mandala

Ondertussen maken heel wat scholen al gebruik van deze grafische, cirkelvormige tekeningen uit India. Tijdens het inkleuren van zo’n tekening ben je volledig geconcentreerd op het inkleuren van de vormen en maak je je gedachten volledig vrij. Dit werkt zowel voor kinderen als volwassenen! Er zijn geen regels voor de manier waarop je moet kleuren, het is belangrijk om je creativiteit de vrije loop te laten.

Ademhalingsoefeningen

Zeker voor moeilijke slapers zijn ademhalingsoefeningen heel praktisch. Het wordt zo een soort ritueel dat elke avond moet gevolgd worden bij het slapengaan. Laat je kind de ogen sluiten terwijl hij op zijn rug ligt in bed en de handen op de buik plaatsen. Vraag hem dan om “te ademen als een kikker”. Dit betekent dat je diep gaat inademen en je buik bol maakt om daarna uit te ademen en je buik terug in te trekken. Herhaal dit enkele keren tot het vanzelf gaat. Vertel terwijl een verhaaltje waarin je kind kan wegdromen.

Ontdek meer

La nature à la maison : créez votre propre jardin d’hiver

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Lees meer
24 idées bienveillantes pour remplir votre calendrier de l’avent

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

24 leuke ideeën om je adventskalender mee te vullen

Kan jij ook niet wachten tot het eindelijk weer kerst is? Om het aftellen net iets draaglijker te maken, bedachten wij een leuke adventskalender! Hier zijn 24 geschenkjes die je in een zelfgemaakte adventskalender kan verwerken.

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier