Loading...
Overzicht

3 eenvoudige tips om je badkamer proper te houden

Leestijd mins

Deel deze post

Je zou bijna kunnen zeggen dat een badkamer een wellness- en hygiënetempel is voor je lichaam. Je kan je er klaar maken voor de dag in de ochtend en er even helemaal tot rust komen in de avond. Omdat het een plek is die snel en eenvoudig vuil kan worden, verzamelden wij enkele tips om je badkamer toch schoon te houden.

Douche

Ga na elke douche met een trekker over de tegel- of glaswand om zeepresten te verwijderen. Afhankelijk van de waterhardheid kan je ook één of twee keer per week wat azijn in je douche sprayen. Azijn is namelijk het beste middel tegen kalkaanslag. Als er echt veel kalk in het water zit, kan je ook maandelijks je kraan eens in azijn onderdompelen.

Ventilatie

Om te vermijden dat er vocht in de badkamer blijft hangen, kan je maar beter goed ventileren. Zet het raam telkens een tiental minuten open. Zélfs bij koud weer. Indien er geen raam of ventilatiesysteem is, kan je de deur open laten staan. Droog eventueel je bad of douche af na gebruik en laat je handdoeken goed drogen. Je kan voor de zekerheid je handdoeken laten drogen in een andere ruimte. Zo vermijd je namelijk dat ze vochtig blijven en een muffe geur verspreiden.

Waterafvoer

Haar, zeepresten, resten van schoonheidsproducten… We spoelen de dingen die in de wasbak terechtkomen heel vaak gewoon door met wat water. Maar eigenlijk zouden we alles beter uit de wasbak verwijderen met een doekje of stukje toiletpapier. Alles wat in de afvoer terecht komt, kan namelijk verstoppingen veroorzaken. Hierdoor kunnen zelfs onaangename geurtjes ontstaan in de badkamer.

Ontdek meer

Au sens propre comme au figuré : découvrez comment apporter plus de lumière du jour dans votre intérieur et de positif dans votre vie.

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

5 manieren om meer licht in je leven te brengen

Wanneer we zeggen dat je meer licht in je leven moet brengen, kan je dit zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. Terwijl daglicht ook heel wat voordelen met zich mee brengt, gaan wij het vooral hebben over kleine, dagelijkse gewoontes die je helpen om positiever in het leven te staan.

Lees meer
Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Ontdek onze producten

Gold Aloe Vera

Cosynel Gold Aloe Vera

Toiletpapier verrijkt met Aloë Vera lotion voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier
The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier